Rozmarinovo-cesnaková sekaná s baklažanovým šalátom

 

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes oboch)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžička čerstvého alebo sušeného rozmarínu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Postup:

  1. V mise zmiešaj mleté mäso, nasekaný cesnak, rozmarín, soľ a korenie. Dobre premiešaj, aby sa ingrediencie spojili.
  2. Zmesou formuj malé placičky alebo valčeky podľa tvojej predstavy.
  3. Rozpáľ panvicu na stredne vysokú teplotu a pridaj trochu oleja.
  4. Opiekaj sekanú z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a vnútri nie sú upečené dovnútra.

Baklažanový šalát:

Potrebuješ:

  • 2 väčšie baklažany
  • 2 paradajky
  • 1 cibuľa
  • Čerstvá petržlenová vňať (nasekaná)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička octu (napr. vínny alebo jablčný)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Baklažany umy a nakrájaj na plátky alebo kocky.
  2. Na panvici si zohrej olivový olej a opekaj baklažanové kúsky, kým nebudú mäkké a získajú zlatistú farbu. Následne ich nechaj vychladnúť.
  3. Paradajky nakrájaj na malé kúsky a cibuľu na jemné krúžky.
  4. V mise zmiešaj opečené baklažany, paradajky, cibuľu a nasekanú petržlenovú vňať.
  5. Prilej olivový olej a ocot, dochuť soľou a čiernym korením. Dobre premiešaj.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *