Samozrejme! Tu je recept na zapekanú cuketu s mletým mäsom po slovensky:

Suroviny:

  • 2 stredne veľké cukety
  • 500 g mletej zeleniny (môžete použiť hovädzie mäso, bravčové mäso alebo kombináciu oboch)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 ½ šálky paradajkovej omáčky
  • 1 ½ šálky tvarohu
  • 1/2 šálky strúhaného tvrdého syra (napr. parmezán alebo eidam)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na opraženie

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Cukety omyte a odstráňte končeky. Nakrájajte ich na tenké plátky.
  3. V hrnci s osolenou vriacou vodou cuketu uvarte asi 2-3 minúty, aby zmatnele. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou.
  4. Na panvici rozohrejte olej a opražte na ňom cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté.
  5. Pridajte mleté mäso a orestujte ho, kým sa úplne neupraží a nenazelená.
  6. Pridajte paradajkovú omáčku, soľ a korenie podľa chuti. Varte 5-7 minút, aby sa mäso dobre prevarilo.
  7. V miske zmiešajte tvaroh a polovicu strúhaného syra. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  8. Ukladajte do vymasteného pekáča vrstvy cukety a mletého mäsa, striedajte ich, až kým nedosiahnete všetky ingrediencie.
  9. Nakoniec prelejte zmesou tvarohu a posypte zvyšným strúhaným syrom.
  10. Pekáč vložte do rúry a pečte 25-30 minút, kým cuketa nezmäkne a povrch sa zľahka nezazlatí.
  11. Nechajte zapekanú cuketu chvíľu vychladnúť pred podávaním.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2) Zapekaná cuketa s mletým mäsom

Určite! Tu je recept na zapekanú cuketu s mletým mäsom:

Suroviny:

  • 2 stredne veľké cukety
  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes)
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušenej oregana
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 šálky strúhanej mozzarelly

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180°C.
  2. Cukety umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  3. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť mäkké a aromatické.
  4. Pridajte mleté mäso a varte, kým nie je úplne uvarené.
  5. Potom pridajte paradajkový pretlak a koreniny. Nechajte vaječné jedlo var maľovať asi 5 minút.
  6. Do pekáča položte jednu vrstvu nakrájaných cukiet. Potom pridajte vrstvu mäsovej zmesi. Opakujte tento postup, kým nebudú všetky ingrediencie spotrebované.
  7. Na vrchu pekáča posypte strúhanou mozzarellou.
  8. Zakryte pekáč a pečte 25-30 minút, kým cukety nebudú mäkké a syr sa rozpustí a zhnedne.
  9. Po upečení osušte zapekanú cuketu a nechajte ju trochu vychladnúť pred servírovaním.

Môžete túto zapekanú cuketu podávať ako samostatné jedlo alebo ju doplniť s čerstvým šalátom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *