Na zapekané kuracie prsia so šampiňónmi a smotanou potrebujeme:

– 4 kuracie prsia
– 200g čerstvých šampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200ml smotany na šľahanie
– soľ, korenie, mletá paprika, olivový olej

Postup:

1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.

2. Na panvici rozpustíme trochu oleja a opražíme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

3. Pridáme nakrájané šampiňóny a osmažíme ich dozlatista.

4. Do zapekacej misy vložíme vymastené kuracie plátky a posypeme ich soľou, korením a mletou paprikou.

5. Na kuracie mäso položíme smažené šampiňóny s cibuľou a cesnakom.

6. Na vrch zalejeme smotanou na šľahanie a dáme zapekať do predhriatej rúry na 180 stupňov približne 30 minút, alebo kým mäso nebude prepečené.

7. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

 

2) Zapekané kuracie prsia so šampiňónmi a smotanou

Zapekané kuracie prsia so šampiňónmi a smotanou sú lahodný a jednoduchý pokrm, ktorý určite poteší celú rodinu. Na prípravu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 4 kuracie prsia
– 250 g čerstvých šampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, mletá paprika, cesnaková soľ
– olej na smaženie

Postup prípravy:

1. Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Očistenú cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky.

2. Na panvici si rozpáľte trochu oleja a orestujte na ňom cibuľu a cesnak. Pridajte kuracie kúsky a orestujte ich z každej strany.

3. Pridajte do panvice šampiňóny a nechajte chvíľu restovať. Potom pridajte smotanu na varenie a dochuťte soľou, korením, mletou paprikou a cesnakovou soľou. Nechajte pomaly povariť.

4. Zapekaciu misu vymažte olejom a položte do nej kuracie prsia so šampiňónmi a smotanou. Dajte do predhriatej rúry a pečte asi 20 – 25 minút na 180 stupňov, resp. kým kuracie mäso nie je dobre prepečené.

5. Zapekané kuracie prsia podávajte ešte horúce so zemiakovou kašou, ryžou alebo šalátom podľa vlastného výberu.

Prajeme dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *