Ak preferujete zapekané morčacie prsia, tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 4 morčacie prsia
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g hubiek (napr. šampiňóny), nakrájaných na plátky
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžička soľ
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice masla na smaženie
  • ½ šálky strúhanky

 

Zapekané morčacie prsia

Postup:

  1. Morčacie prsia umyte a osušte. Následne ich osoľte a okoreňte čiernym korením.
  2. Na panvici rozpálte maslo a opečte morčacie prsia z oboch strán, až sa jemne zazlatia. Potom ich vyberte z panvice a odložte bokom.
  3. Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich, až sa cibuľa zjemní a cesnak rozvoňá.
  4. Pridajte huby nakrájané na plátky a dusťte ich s ostatnými ingredienciami, kým nezmäknú.
  5. Pridajte smotanu na varenie a horčicu. Premiešajte, aby sa vytvorila krémová omáčka.
  6. Vložte zapekané morčacie prsia späť do panvice a nalejte cez ne omáčku.
  7. Posypte vrch strúhankou.
  8. Dajte panvicu do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C asi 20-25 minút, až sa vrchná vrstva zapeká. Podávajte teplé.

Dúfam, že si pochutnáte na zapekaných morčacích prsiach! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *