Hovädzie pečeňové halušky

Hovädzie pečeňové halušky sú typické slovenské jedlo, ktoré je veľmi obľúbené a chutné. Toto jedlo je perfektnou kombináciou mäsitej pečene a tradičných halušiek. Je to výdatné a sýte jedlo, ideálne na chladnejšie dni alebo keď potrebujete niečo naozaj zasýtiace. Recept na toto vynikajúce jedlo je nasledovný:

Suroviny:
– 500 g hovädzia pečeň
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 petržleny
– 3 bobkové listy
– 10 čiernych korienkov
– soľ a čierne korenie (podľa chuti)
– 2 polievkové lyžice hladkej múky
– 1 kyslá smotana
– 1 kg zemiakov na halušky
– 100 g múky na halušky
– 1 vajce

Postup:

1. Pečeň nakrájajte na kocky a osoľte ju.

2. Na panvici rozohrejte olej a osmažte nakrájanú cibuľku dozlatista. Pridajte nakrájanú pečeň a opražte ju.

3. Zalejte vodou, pridajte nakrájané mrkvy, petržleny, bobkový list, čierne korienky a nechajte približne hodinu variť.

4. Zahustite zápražkou z múky a vody. Nakoniec pridajte kyslú smotanu a dochutíte soľou a čiernym korením.

5. Zemiaky na halušky očistite, nakrájajte na kocky a uvarte v osolenej vode do mäkka. Odcedíte a prepláchnete studenou vodou.

6. Z uvarených zemiakov, múky, vajca a štipky soli vytvorte hladké cesto na halušky.

7. Z cesta odtŕhajte malé kúsky a poukladajte ich na dosku. Hneď ich dávajte do vriacej osolenej vody a varte asi 5 minút.

8. Hotové halušky zľahka premiešajte s maslom. Naservírujte s pečeňovou omáčkou a dobre záhrejte.

Hovädzie pečeňové halušky sú hotové! Táto tradičná slovenská špecialita bude určite chutiť celej rodine. Dobrú chuť!

 

2) Hovädzie pečeňové halušky – Recept

Suroviny:
– 500g hovädzej pečene
– 500g zemiakov
– 1 cibuľa
– 2-3 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie
– olej na smaženie

Postup:
1. Najprv si očistite hovädziu pečeň a nakrájajte ju na malé kúsky.
2. Zemiaky očistite, opláchnite a nastrúhajte na jemno.
3. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobné kúsky.
4. Na panvici rozohrejte olej a osmahnite cibuľu a cesnak.
5. Pridajte nakrájanú hovädziu pečeň a za stáleho miešania opražte dozlatista.
6. Pridajte nastrúhané zemiaky a za občasného miešania nechajte zemiaky uvrieť.
7. Dochutite soľou a čiernym korením podľa chuti.
8. Halušky nechajte na panvici ešte chvíľu podusené.
9. Servírujte teplé.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *