Ak hľadáte recept na domáceho králika s hubami, tu máte jednoduchý a chutný recept:

Ingredienty:

  • 1 králik (približne 1,5 kg), rozrezaný na menšie kúsky
  • 500 g hubiek (napríklad šampiňóny alebo žampiony), nakrájaných na plátky
  • 2 cibule, nakrájané na drobné kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice masla
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 1 pohár smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Králik domáci na hubách

Postup:

  1. Králika osolíme a okoreníme podľa chuti. V hrnci rozpustíme maslo a na ňom opečieme kúsky králika z každej strany, kým nezhnednú. Postupne ich vyberieme z hrnca a odložíme na stranu.
  2. Do vyprážaniny v hrnci pridáme cibuľu a cesnak a opekáme ich, kým sa cibuľa nenasaje. Potom pridáme huby a opekáme ich, kým nezmäknú.
  3. Vrátime kúsky králika späť do hrnca a pridáme hovädzí vývar. Znížime teplotu a dusíme, kým sa králik mäkko neupiekol, asi 30 – 40 minút.
  4. Naposledy pridáme smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme zmes krátko povariť.
  5. Podávame s uvareným ryžovým alebo zemiakovým prílohou. Na ozdobu môžeme použiť čerstvú petržlenovú vňať.

Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *