Kuracie mäso s ryžou

Kuracie mäso s ryžou je stará dobrá klasika, ktorú pozná každý, no čo ttak si ju pripraviť troška inak.
Nemusí to byť to staré známe s broskyňovým kompótom, černicamia lebo kyslými uhrokami. Variácii je veľa a fantáziam sa medze nekladú.

 

Potrebujete:

– 400 g kuracieho mäsa
– 1 šálka ryže
– 2 šálky vody
– soľ
– korenie
– cesnak
– olej

 

Kuracie mäso s ryžou

Postup:

1. Kuracie mäso nakrájajte na malé kúsky a osolte a okorente podľa chuti.
2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opečte mäso z oboch strán, kým nie je dobre prepečené.
3. V hrnci si pripravte ryžu podľa návodu na obale. Ak chcete, môžete ryžu ochutiť cesnakom.
4. Keď je ryža uvarená, pridajte k nej opečené kuracie mäso a premiešajte dohromady.
5. Podávajte ešte teplé.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *