Kuracie mäso na šťave s ryžou

Kuracie mäso na šťave s ryžou stará známa klasika, ktorá sa na Slovensku pripravuje po dlhé roky. Najlepšie na tomto recepte je ak viete prirpaviť chutné a štavnaté kuracie mäso. A taktiež je to v detailoch. Ak vám neprihorí alebo nevysuší ryža. A ak sa vám napríklad smotana nezrazí v štave.

Ale aj o tom všetkom je dnešný recept.

Na kuracie mäso na šťave s ryžou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500g kuracie mäso (nakrájané na kúsky)
– 1 cibuľa (nasekaná)
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 poháre kuracieho vývaru
– 1 pohár ryže
– 1 pohár vody
– 1 lyžica masla

Kuracie mäso na šťave s ryžou

Postup:

1. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
2. Pridajte kuracie mäso a mletú papriku. Orestujte mäso zo všetkých strán.
3. Pridajte kurací vývar, soľ a korenie. Zakryte hrniec a nechajte variť asi 20 minút, kým mäso nie je mäkké.
4. Medzitým si uvaríme ryžu: ryžu prepláchnite pod tečúcou vodou, vložte do hrnca s vodou a Štipkou soli a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte ryžu variť pod vekom asi 15 minút, kým nebude mäkká.
5. Keď je mäso hotové, vmiešajte doň maslo a podávajte s ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *