Pripravenie jaternice je jednoduché. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 500 gramov jaternice
  • Sójová omáčka
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Cibuľa
  • Cesnak
  • Majoránka

 

Ako pripraviť jaternicu?

Postup:

  1. Jaternicu si opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovým uterákom.
  2. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým sa nezarumenejú.
  3. Pridajte jaternicu na panvicu a opiekajte ju z oboch strán, až kým nenadobudne hnedej farby.
  4. Dochutite jaternicu soľou, čiernym korením a majoránkou podľa chuti.
  5. Postupne pridávajte sojovú omáčku, tak aby jaternica bola dobre premiešaná a absorbovala chuť.
  6. Keď je jaternica dokonale prepečená, odstráňte ju z panvice a nechajte ju odpočívať chvíľu.
  7. Jaternicu môžete podávať s prílohou ako s opečenými zemiakmi, dusenými cibuľami alebo kyslou kapustou.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pripraviť chutnú a šťavnatú jaternicu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *