Ak chcete vyskúšať nejaký iný spôsob prípravy baklažánu, tu je podrobnejší postup na varenie baklažánu plneného mäsom:

  1. Začnite tým, že baklažán umyjete a očistíte od kôry. Potom ho nakrájajte na polovice a vytvoríme z neho “loďku” pre plnenie.
  2. Vnútro baklažánu v tejto “loďke” jemne vydlabte, tak aby ste získali dostatočný priestor pre plnenie. Vydlabané mäso môžete použiť na prípravu náplne.
  3. Vo väčšej panvici rozohrejte trochu olivového oleja a na ňom orestujte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nebudú mäkké a translucidné.
  4. Potom pridajte mleté mäso (hovädzie, bravčové alebo kuracie) a orestujte ho, kým nie je úplne usmažené.
  5. Do cibule a mäsa pridajte opražené vydlabané mäso baklažánu, ktoré ste vybrali z “loďky”. Pridajte tiež nasekané paradajky, bylinky (napríklad bazalku a oregano), soľ, korenie a podľa chuti aj ďalšie prísady, ako sú chilli, paprika alebo ľubovoľné iné dochucovadlá.
  6. Náplň dobre premiešajte a nechajte ju orestovať na miernom ohni asi 10-15 minút, aby sa všetky chute spojili.
  7. Pripravte si pekáč a na dno ho dajte trochu paradajkovej omáčky. V panvici naplňte “loďky” z baklažánu pripravenou mäsom a dávajte ich postupne do pekáča.
  8. Keď je všetok baklažán naplnený a usporiadaný v pekáči, zaliate ho ďalšou vrstvou paradajkovej omáčky. Môžete použiť aj trochu strúhaného syra ako posypku na vrchu.
  9. Vložte pekáč do vyhriatej rúry a pečte na teplote 180 °C asi 30-40 minút, kým baklažán nezmäkne a nezískajú sa všetky chute.
  10. Ak je baklažán hotový, vyberte pekáč z rúry a nechajte ho chvíľu vychladnúť. Potom ho môžete podávať ako samostatné jedlo alebo ako súčasť jedál s cestovinami alebo zeleninovými prílohami.

 

Ako uvariť baklažán?

Dúfam, že vám tento recept pomôže v príprave chutného a zdravého baklažánu. Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *