Zapekané kuracie mäso s bryndzou je vynikajúce a chutné jedlo. Tu je jednoduchý recept, ako si ho pripraviť:

  • Ingrediencie:

     

    • 4 kúsky kuracieho mäsa (prsia, stehná alebo kosiť)
    • 200 g bryndze
    • 1 veľká cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • soľ a čierne korenie podľa chuti
    • olej na smaženie
  • Postup:

     

    1. Kuracie mäso opláchniť pod tečúcou vodou a osušiť papierovou utierkou. Rozkrájať ho na tenké plátky.
    2. Cibuľu a cesnak ošúpať a jemne nakrájať.
    3. Na panvici rozohriať trochu oleja a orestovať cibuľu s cesnakom, kým nezhnednú.
    4. Pridať kuracie mäso a pridať soľ a korenie. Smažiť asi 5-7 minút, kým mäso nie je zlatisté.
    5. Bryndzu rozotrieť na spodnú časť pekáča a na ňu položiť kuracie mäso.
    6. Pekáč dať do predhriatej rúry na 180°C a piecť asi 15-20 minút, kým bryndza nezískala zlatistú farbu.

 

Zapekané kuracie mäso s bryndzou

Podávať zapekané kuracie mäso s bryndzou s čerstvou zeleninou alebo prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *