Ingrediencie:
– 1kg bravčového karé
– soľ
– čierne korenie
– mletá paprika
– cesnakový prášok
– olivový olej
– 2 cibule
– 2 paradajky
– 2 papriky
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 200ml hovädzieho vývaru

 

Šťavnaté pečené karé

Postup:
1. Karé poriadne osolíme, okoreníme čiernym korením, mletou paprikou a cesnakovým práškom.
2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu.
3. Pridáme nakrájané paradajky, papriky, mrkvu a zemiaky a necháme dusiť asi 5 minút.
4. Do zeleniny pridáme hovädzí vývar a necháme prevrieť.
5. Do zeleniny pridáme osolené a okorené karé a dusíme pod pokrievkou asi 30-40 minút, prípadne podľa potreby podlievame vývarom.
6. Karé podávame so zeleninou, ktorú môžeme polevať šťavou z pečenej mäsa.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *