Ryžová wok panvica so zeleninou a kuracím mäsom

Ryža, zelenina a kuracie mäso sú perfektnou kombináciou pre rýchle a výdatné jedlo. Wok panvica je ideálnym riešením, ako všetky tieto ingrediencie rýchlo a chutne pripraviť.

Táto vynikajúca večera je nielen chutná, ale aj zdravá a plná vitamínov. Ponúka rovnováhu medzi bielkovinami, zeleninou a zložitými sacharidmi. Navyše je recept jednoduchý a nenáročný, takže si ho rýchlo oblúbite.

Recept:

Ingrediencie:
– 2 šálky vařenej dlhozrnnej ryže
– 500 g kuracích pŕs, nakrájaných na kocky
– 1 menšia cuketa, nakrájaná na kolieska
– 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
– 1 mrkva, nahrubo nastrúhaná
– 2 jarné cibuľky, nakrájané na kúsky
– 3 strúčiky cesnaku, roztlačené
– 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
– 1 lyžička sezamového oleja
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Olej na opekanie

Postup:

1. Na panvici wok alebo na hlbokej panvici rozohrejte trochu oleja na vysokej teplote. Opečte kuracie kúsky zo všetkých strán, kým nie sú pekne opečené. Odstráňte ich z panvice.

2. Do tej istej panvice pridajte trochu oleja a opražte roztlačený cesnak asi 30 sekúnd. Potom pridajte nakrájanú zeleninu (cuketu, papriku, mrkvu a jarné cibuľky) a opekajte 2-3 minúty za stáleho miešania.

3. Vráťte kuracie kúsky naspäť do panvice a pridajte sójovú omáčku, sezamový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti. Premiešajte a nechajte všetko spoločne opekať ďalšiu minútu.

4. Ako poslednú súčasť pridajte vařenú ryžu. Dôkladne premiešajte, aby sa ryža prehrievala a prelínala s chuťami zo zeleniny a kurčaťa. Podávajte horúce priamo z panvice.

Dobrú chuť a želám Vám príjemnú hostinu!

 

2) Ryžová wok panvica so zeleninou a kuracím mäsom

Suroviny:

  • 2 poháre vareného ryžového alebo basmati ryže
  • 2 kurčacie prsia, nakrájané na tenké prúžky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 mrkva, ošúpaná a nakrájaná na tenké pásiky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 1 hrstka hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica rybacej omáčky
  • 1 polievková lyžica oleja (sezamového alebo iného)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (napríklad koriander alebo petržlen)

 

  1. Na panvici zahrejte olej na stredne vysokú teplotu.
  2. Pridajte nakrájané kurčacie prsia a orestujte ich, kým nezískajú zlatistú farbu a úplne neuvarené. Osolte a okoreňte podľa chuti. Potom ich vyberte z panvice a nechajte na strane.
  3. Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista. Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ho ešte pár sekúnd, kým nezačne voňať.
  4. Pridajte nakrájanú červenú papriku, mrkvu a hrášok. Orestujte zeleninu pár minút, kým sa začne zmäknúť, ale stále bude môť zachovať trochu kŕčovitosti.
  5. Pridajte dusené kurčacie prsia späť do panvice.
  6. Vlejte sójovú omáčku a rybaciu omáčku. Dobre premiešajte, aby sa všetky zložky dobre spojili a kurča aj zelenina sa prepojili s chuťou omáčok.
  7. Pridajte varenú ryžu a ďalšie korenie, ak je to potrebné. Premiešajte, aby sa všetko spojilo a ohrialo.
  8. Pred podávaním môžete posypať čerstvými bylinkami a servírovať hneď.

Táto ryžová wok panvica s kurčacím mäsom a zeleninou je lahodným a vyváženým jedlom, ktoré môžete servírovať ako rýchlu večeru alebo obľúbený obed.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *