Recept: Kuracie prsia na horčicovej omáčke

Sočné kuracie prsia podávané s horčicovou omáčkou sú jednoduchým a chutným jedlom. Nasledujúci recept vám ukáže, ako tieto prsia pripraviť.

Potrebné suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžička medu
  • 1/2 citróna (šťava)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na malé kúsky)
  • 2 strúčiky cesnaku (pomleté)
  • 250 ml smotany na varenie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej na vyprážanie

 

Kuracie prsia na horčicovej omáčke

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite a osušte uterákom. Na panvici zahrejte trochu olivového oleja a prsia opečte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  2. Prsia vyberte z panvice a nechajte oddychovať na tanieri.
  3. Na rovnakej panvici pridajte cibuľu a cesnak. Nechajte ich dusiť, kým nezmäknú.
  4. Pridajte horčicu, med a citrónovú šťavu. Počkajte, kým sa zmes spojí a nechajte varovať asi 2 minúty.
  5. Následne pridajte smotanu na varenie a premiešajte, až kým nevznikne hladká omáčka.
  6. Do omáčky vráťte opečené kuracie prsia. Pokračujte varením, kým sa mäso dobre neurobí a omáčka nezhustne.
  7. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  8. Podávajte horúce na talíri s prílohou podľa vlastného výberu, ako napríklad ryža alebo zemiaková kaša.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *