Kvaskové lievance sú jednoduchým a chutným pokrmom, ktorý sa pripravuje z kvásku. Kváskový kvások je základom tohto receptu a dá mu špecifickú chuť a vôňu. Kváskové lievance sú perfektnou voľbou na raňajky alebo na chutnú desiatu.

Ingrediencie:
– 200g kvásku
– 250g hladkej múky
– 1 vajce
– 1/2 šálky mlieka
– 1/4 šálky cukru
– štipka soli
– 1 lyžička prášku do pečiva
– olej na vyprážanie

 

Kvaskové lievance

Postup:
1. V miske zmiešajte kvások, cukor, vajce, mlieko a soľ. Postupne pridávajte múku a miešajte, kým nedostanete hladké cesto.
2. Prikryte cesto a nechajte ho kysnúť asi 1-2 hodiny, kým zdvojnásobí svoj objem.
3. Pridajte do cesta prášok do pečiva a dobre premiešajte.
4. Na panvici rozpálte olej a na ňom vyprážajte lievance z obidvoch strán, kým nebudú zlatisté.
5. Lievance podávajte ešte teplé s medom, džemom alebo posypané práškovým cukrom.

Takto pripravené kvaskové lievance sú lahodné a určite si ich obľúbite. Môžete si ich pripraviť aj na posedenie s rodinou alebo priateľmi a užiť si spoločné chvíle pri dobrej jedle. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *