Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom

Nasledujúci recept je pre bravčovú krkovičku na červenom víne s tymianom:

  • Suroviny:
    • 600 g bravčovej krkovičky (narezanej na plátky)
    • 500 ml červeného vína
    • 2 strúčiky cesnaku (nasekaného)
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 2 vetvy tymianu
    • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom

  • Postup:
    1. V hrnci ohrejte olivový olej a orestujte nasekaný cesnak a tymian.
    2. Pridajte plátky bravčovej krkovičky a orestujte ich z oboch strán, kým nezískajú jemne zlatistú farbu.
    3. Volejte červené víno do hrnca a nechajte zmes povariť na stredne silnom ohni, kým sa alkohol neodparí a nezostane vám voňavá omáčka.
    4. Dochutite soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
    5. Zakryte hrniec a nechajte krkovičku dusiť sa na miernom ohni po dobu približne 1,5 hodiny, kým nezmäkne.
    6. Po uvarení mäso vyberte z hrnca a nechajte ho trochu odpočinúť.
    7. Podávajte s omáčkou a doplnkovými prílohami podľa vlastného výberu, ako napríklad zemiaková kaša alebo pečené zeleninové prílohy.

Dúfam, že Vám tento recept vyhovuje. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *