Potrebujeme:
– cesto:
250 g hladkej múky
125 g masla
1 vajce
štipka soli
1 lyžica práškového cukru
Jahodový koláč s kyslou smotanou
– náplň:
500 g jahôd
200 g kyslej smotany
3 vajcia
100 g cukru
vanilkový cukor
1 lyžica hladkej múky
Postup:
1. V miske zmiešame múku so solou a cukrom. Pridáme nakrájané maslo a vajíčko a vypracujeme cesto. Dáme ho do chladničky odpočinúť.
2. Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. V miske zmiešame kyslú smotanu so všetkými ostatnými ingredienciami na náplň.
3. Cesto rozvaľkáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rozotrieme jahody a na ne nalejeme smotanovú zmes.
4. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 – 40 minút, kým nebude zlatistý.
5. Koláč necháme vychladnúť a podávame s ďalšou porciou kyslej smotany.
Dobrú chuť!