Pečienka recept + halušky je dobrá voľba, ak neviete, čo uvariť a muž vám namiesto kuraí prs kúpil kuraciu pečeń.
Recept na halušky so škvarkovou omáčkou:
Na halušky potrebné suroviny:
– 500 g zemiakov
– 250 g múky
– 1 vajce
– soľ
Na škvarkovú omáčku potrebujeme:
– 200 g slaniny alebo špeku
– 1 cibuľa
– soľ a korenie podľa chuti
Pečienka recept + halušky
Postup:
1. Zemiaky uvaríme, prelisujeme a necháme vychladnúť.
2. Pridáme múku, vajce a soľ a všetko dobre premiešame, aby sme dostali pevné cesto.
3. Z cesta utvoríme valček a z neho na pomúčenej doske vykrojíme halušky.
4. V hrnci s vriacou osolenou vodou varíme halušky, až kým nevyplávajú na povrch.
5. Na rozohriatej panvici si osmahneme na kostičky nakrájanú slaninu alebo špeck, pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme dozlatista.
6. Do omáčky pridáme neochladené halušky a dobre ich premiešame, aby nasali chuť slaniny a cibuľky.
7. Podávame teplé, posypané ešte trochou korenia.
Dobrú chuť!