Pečienka recept + halušky

Pečienka recept + halušky je dobrá voľba, ak neviete, čo uvariť a muž vám namiesto kuraí prs kúpil kuraciu pečeń.

Recept na halušky so škvarkovou omáčkou:

Na halušky potrebné suroviny:
– 500 g zemiakov
– 250 g múky
– 1 vajce
– soľ

Na škvarkovú omáčku potrebujeme:
– 200 g slaniny alebo špeku
– 1 cibuľa
– soľ a korenie podľa chuti

 

Pečienka recept + halušky

Postup:

1. Zemiaky uvaríme, prelisujeme a necháme vychladnúť.

2. Pridáme múku, vajce a soľ a všetko dobre premiešame, aby sme dostali pevné cesto.

3. Z cesta utvoríme valček a z neho na pomúčenej doske vykrojíme halušky.

4. V hrnci s vriacou osolenou vodou varíme halušky, až kým nevyplávajú na povrch.

5. Na rozohriatej panvici si osmahneme na kostičky nakrájanú slaninu alebo špeck, pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme dozlatista.

6. Do omáčky pridáme neochladené halušky a dobre ich premiešame, aby nasali chuť slaniny a cibuľky.

7. Podávame teplé, posypané ešte trochou korenia.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *