Kurča s medom a horčicou

Skúste kurča s medom a horčicou – sladko-kyslá kombinácia, ktorá vás nadchne. Nezvyčajná kombinácia no skutočne je perfektná. To musíte ochutnať.

Ingrediencie:

  • 4 kurčacie prsia
  • 3 lyžice medu
  • 2 lyžice horčice
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Kurča s medom a horčicou

Postup:

  1. V miske zmiešajte med, horčicu, pretlačený cesnak, olivový olej, soľ a čierne korenie, kým vznikne hladký dresing.
  2. Kurčacie prsia osolte a okoreňte z oboch strán.
  3. Kurčacie prsia potrite pripraveným medovo-horčicovým dresingom, aby sa dobre premiešal so všetkými kútikmi mäsa.
  4. Nechajte kurča marinovať v dresingu aspoň 30 minút (môžete nechať aj dlhšie pre lepšiu absorpciu chutí).
  5. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte trochu oleja.
  6. Položte kurčacie prsia na rozohriatu panvicu a opečte ich z oboch strán, kým nebudú zlatisté a dobre prepečené. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky kurčaťa.
  7. Po upečení kurča vyberte z panvice a nechajte na tanieri pár minút odpočívať.
  8. Podávajte kurča s medom a horčicou posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ho podávať s ryžou, zemiakovým pyré alebo pestrou zeleninou.

Tento recept kombinuje sladkosť medu so štipľavosťou horčice, čo vytvára výnimočnú chuťovú skúsenosť s kurčaťom. Je to jednoduchý spôsob, ako vytvoriť pestrú a lahodnú večeru.

Similar Posts

One Comment

  1. Olina píše:

    Medovo-horčicový dresing máme veľmi radi, bolo to veľmi chutné

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *