Baklažánové lasagne

Baklažánové lasagne – vynikajúce vegetariánske jedlo pre milovníkov talianskej kuchyne. Ja už jem len tieto baklážanové a proste sú najlepšie.

Ingrediencie:

  • 2 väčšie baklažány, nakrájané na tenké plátky
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa (alebo bravčového)
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica paradajkového koncentrátu
  • 1 čl sušeného oregana
  • 250 g ricotty (alebo iného tvarohu)
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • Olivový olej na smaženie
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

 

Baklažánové lasagne

Postup:

  1. V hrnci si rozohrejte olej a orestujte nasekanú cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a sklovité.
  2. Pridajte mleté mäso a orestujte ho, kým nie je dobre prepražené a získalo hnedú farbu.
  3. Pridajte paradajkový pretlak, paradajkový koncentrát a sušený oregano. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Nechajte variť na miernom ohni asi 15-20 minút, aby sa chute spojili.
  4. Rozohrejte rúru na 180°C.
  5. Na pekáči položte vrstvu tenkých plátkov baklažána. Položte na ne polovicu mäsovej zmesi.
  6. Na mäsovú zmes položte ďalšiu vrstvu baklažánových plátkov. Na nej nanesieme vrstvu ricotty a posypeme polovicou strúhaného parmezánu.
  7. Opakujte vrstvenie: baklažán, mäsová zmes, baklažán, ricotta a parmezán.
  8. Pečte v rúre približne 25-30 minút, kým vrch nezískava zlatistú farbu a všetky vrstvy sa dobre prepoja.
  9. Pred podávaním nechajte niekoľko minút odpočívať, aby sa lasagne zotavilo a bolo ľahšie krájať.
  10. Podávajte baklažánové lasagne posypané čerstvou bazalkou ako skvelú alternatívu k tradičným lasagne.

Toto baklažánové lasagne je úžasnou voľbou pre vegetariánov alebo tých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a chutné.

Similar Posts

One Comment

  1. Katarína píše:

    Robím to podobne ale s cuketou, skúsila som s baklažánom podľa tohto receptu a bolo to ešte lepšie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *