Pohánkové špagety – zdravá a chutná alternatíva k bežným cestovinám. Pohánku by ste mali zaradiť do jedálnička a špagety z nich sú veĺmi dobré.
Recept na pohánkové špagety:
Suroviny:
- 250 g pohánkových špagiet
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
- 200 g cherry paradajok, rozpoložených
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 100 g čerstvého špenátu
- 50 g feta syra
- Soľ a korenie podľa chuti
Pohánkové špagety
Postup:
- Pripravte si pohánkové špagety podľa návodu na obale. Varí sa vo vriacej osolenej vode asi 8-10 minút, alebo kým nie sú al dente.
- V hlbokom hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte cibuľu do zlatista.
- Pridajte cesnak a opečte ho spolu s cibuľou asi 1 minútu.
- Pridajte cherry paradajky a papriku. Opečte ich asi 3-4 minúty, alebo kým paradajky nezmäknú a paprika sa nezmäkne.
- Pridajte špenát a premiešajte ho s ostatnými ingredienciami, kým sa špenát zmenší objemom.
- Pridajte uvarené pohánkové špagety do hrnca a dôkladne ich premiešajte s ostatnými ingredienciami.
- Pridajte soľ a korenie podľa chuti a pokračujte v miešaní, kým sa všetky ingrediencie dobre prepoja.
- Nakoniec pokrájajte fetu syr na drobné kúsky a rozotrite ho na špagetách.
- Podávajte okamžite, kým sú špagety horúce.
Dobrú chuť!
Feta syr v kombinácii so špenátom spravila výbornú chuť, mňam