Pohánkové špagety – zdravá a chutná alternatíva k bežným cestovinám. Pohánku by ste mali zaradiť do jedálnička a špagety z nich sú veĺmi dobré.

Recept na pohánkové špagety:

Suroviny:

  • 250 g pohánkových špagiet
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 200 g cherry paradajok, rozpoložených
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 50 g feta syra
  • Soľ a korenie podľa chuti

Pohánkové špagety

Postup:

  1. Pripravte si pohánkové špagety podľa návodu na obale. Varí sa vo vriacej osolenej vode asi 8-10 minút, alebo kým nie sú al dente.
  2. V hlbokom hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte cibuľu do zlatista.
  3. Pridajte cesnak a opečte ho spolu s cibuľou asi 1 minútu.
  4. Pridajte cherry paradajky a papriku. Opečte ich asi 3-4 minúty, alebo kým paradajky nezmäknú a paprika sa nezmäkne.
  5. Pridajte špenát a premiešajte ho s ostatnými ingredienciami, kým sa špenát zmenší objemom.
  6. Pridajte uvarené pohánkové špagety do hrnca a dôkladne ich premiešajte s ostatnými ingredienciami.
  7. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a pokračujte v miešaní, kým sa všetky ingrediencie dobre prepoja.
  8. Nakoniec pokrájajte fetu syr na drobné kúsky a rozotrite ho na špagetách.
  9. Podávajte okamžite, kým sú špagety horúce.

Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Adelka píše:

    Feta syr v kombinácii so špenátom spravila výbornú chuť, mňam

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *