Maslové prílohové halušky

Halušky sú jedným z najobľúbenejších slovenských jedál. Ich príprava je pomerne jednoduchá a ak sa pridajú správne suroviny, môžu byť naozaj chutné. Maslové prílohové halušky sú skvelou voľbou pre tých, ktorí majú radi jemnejšiu a lahodnú chuť.

Recept na maslové prílohové halušky:

Suroviny:
– 500 g zemiakov
– 250 g hrubej múky
– 1 vajce
– 1 lyžička soli
– 150 g masla
– petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

1. Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka.
2. Uvarené zemiaky precedíme a naškrabeme na hrubom strúhadle.
3. Do naškrabaných zemiakov pridáme vajce, soľ a múku. Dobre premiešame a vypracujeme cesto.
4. Z cesta formujeme malé halušky a vhadzujeme ich do vriacej osolenej vody.
5. Keď halušky vyplavú na povrch, varíme ich ešte 2-3 minúty.
6. Uvarené halušky precedíme a preložíme do tepelne odolnej misky.
7. Rozpustené maslo vylejeme na halušky a premiešame, aby sa maslo rovnomerne rozdelilo.
8. Nakoniec halušky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Maslové prílohové halušky sú hotové a môžu sa podávať ako príloha k mäsu, omáčkam alebo ako hlavné jedlo. Dobrú chuť!

 

Maslové prílohové halušky
Maslové prílohové halušky

2) Maslové prílohové halušky

Na prípravu maslovo-púrilových halusiek budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500 g zemiakov
– 200 g hladkej múky
– 100 g masla
– soľ

Postup:

1. Zemiaky uvaríme vo vode a po uvarení ich rozmixujeme. Do zmäknutých zemiakov pridáme hladkú múku a soľ podľa chuti.

2. Z vyšľahaného cesta urobíme valček a nakrájame na menšie kúsky.

3. Kúsky cesta uformujeme do tvaru halusiek a uvaríme vo vriacej osolenej vode.

4. V menšej panvici rozpustíme maslo a v ňom orestujeme uvarené halušky.

5. Servírujeme teplé.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *