Na prípravu karbanatkov pečených v trúbe budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
– 500g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 vajce
– 100g strúhanej tvrdého syra
– soľ, korenie, mletá paprika, sušené bylinky (napr. oregano)
– olej na smaženie

 

Karbanátky pečené v trúbe

Postup prípravy:
1. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte a orestujte na oleji v hrnci, kým nezískajú zlatistú farbu.
2. Do hrnca pridajte mleté mäso a jemne ho opražte, aby sa rozpadlo na malé kúsky.
3. V miske zmiešajte mäso s cibuľou a cesnakom, pridajte vajce, strúhaný syr a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
4. Zmesou naplňte papriky a vložte ich do pekáča vyloženého papierom na pečenie.
5. Na vrch paprík môžete pridať ešte trochu strúhaného syra a štipku mletej papriky.
6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-40 minút, kým karbanátky nezískajú zlatistú farbu a nezmäknú.

Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s varenými zemiakmi, ryžou alebo cestovinami. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *