Pečené karé v celku je skvelou dobrotou, ktorú si môžete pripraviť pre svoju rodinu alebo hostí. Tu je jednoduchý recept v slovenčine, podľa ktorého môžete pokračovať:

Ingrediencie:

  • 1 celé kare bravčového mäsa
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej

 

Pečené karé v celku

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Kare dôkladne očistite a potrite soľou a korením zo všetkých strán.
  3. Vhodné pekáč alebo plech na pečenie vymastite olejom.
  4. Kare položte do pekáča a pecťte približne 20 minút na každý kilogram mäsa.
  5. Počas pečenia pravidelne obracajte mäso, až získa peknú zlatohnedú kôrku a teplota vnútri mäsa dosiahne 70 °C (ak používate teplomer).
  6. Po uplynutí času nechajte mäso chvíľu odpočinúť, aby sa šťava v mäse rovnomerne rozložila.
  7. Nastrúhajte pečené kare na plátky a podávajte s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s varenými zemiakmi, pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *