Kuracie prsia plnené syrom a rajčinami.
- kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 4 plátky syra (napríklad mozzarella alebo eidam)
- 4 čerstvé rajčiny, nakrájané na plátky
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička suchých byliniek (napríklad bazalka, oregano alebo tymián)
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky bieleho vína (voliteľné)
- Čerstvá bazalka na ozdobu (voliteľné)
Kuracie prsia plnené syrom a rajčinami
- Príprava kurča: Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
- Príprava plnenia: Každé kuracie prsia nakrojte do polovice, ale nie úplne cez, takže vytvoríte vrecko. Do každého vrecka položte plátok syra a plátek rajčiny.
- Zaistenie plnenia: Ak potrebujete, zaistite plnenie zubami alebo špajlou tak, aby zostalo v kurčacom mäse.
- Rozohrejte olej: Rozohrejte olivový olej na strednom ohni v hlbšej panvici.
- Smažte kurča: Položte plnené kuracie prsia do panvice a opečte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé. To by malo trvať asi 4-5 minút na každej strane. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
- Soté cesnak a bylinky: Do tej istej panvice pridajte nasekaný cesnak a suché bylinky. Orestujte ich asi 1-2 minúty, kým nezačnú voňať.
- Pridajte kurací vývar a víno: Ak používate víno, pridajte ho do panvice a nechajte ho povariť pár minút, aby sa alkohol odparil. Potom pridajte kurací vývar.
- Návrat kurča: Vráťte plnené kurčacie prsia späť do panvice s omáčkou a nechajte ich prehriať.
- Dochutte soľou a korením: Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Servírovanie: Servírujte teplé, ozdobte čerstvou bazalkou, ak ju používate.
Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť chutné kuracie prsia plnené syrom a rajčinami so šťavnatou omáčkou. Dobrú chuť!