Kuracie prsia plnené syrom a rajčinami

Kuracie prsia plnené syrom a rajčinami.

  • kuracie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 plátky syra (napríklad mozzarella alebo eidam)
  • 4 čerstvé rajčiny, nakrájané na plátky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička suchých byliniek (napríklad bazalka, oregano alebo tymián)
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky bieleho vína (voliteľné)
  • Čerstvá bazalka na ozdobu (voliteľné)

Kuracie prsia plnené syrom a rajčinami

  1. Príprava kurča: Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
  2. Príprava plnenia: Každé kuracie prsia nakrojte do polovice, ale nie úplne cez, takže vytvoríte vrecko. Do každého vrecka položte plátok syra a plátek rajčiny.
  3. Zaistenie plnenia: Ak potrebujete, zaistite plnenie zubami alebo špajlou tak, aby zostalo v kurčacom mäse.
  4. Rozohrejte olej: Rozohrejte olivový olej na strednom ohni v hlbšej panvici.
  5. Smažte kurča: Položte plnené kuracie prsia do panvice a opečte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé. To by malo trvať asi 4-5 minút na každej strane. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
  6. Soté cesnak a bylinky: Do tej istej panvice pridajte nasekaný cesnak a suché bylinky. Orestujte ich asi 1-2 minúty, kým nezačnú voňať.
  7. Pridajte kurací vývar a víno: Ak používate víno, pridajte ho do panvice a nechajte ho povariť pár minút, aby sa alkohol odparil. Potom pridajte kurací vývar.
  8. Návrat kurča: Vráťte plnené kurčacie prsia späť do panvice s omáčkou a nechajte ich prehriať.
  9. Dochutte soľou a korením: Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  10. Servírovanie: Servírujte teplé, ozdobte čerstvou bazalkou, ak ju používate.

Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť chutné kuracie prsia plnené syrom a rajčinami so šťavnatou omáčkou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *