Bravčová krkovička pečená na pive

Recept na bravčovú krkovičku pečenú na pive:

Suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 500 ml tmavého piva
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 2 lyžice medu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na potretie mäsa

 

Bravčová krkovička pečená na pive

Postup:

  1. Krkovičku dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom.
  2. V miske zmiešajte pivo, nasekaný cesnak, nasekanú cibuľu, sladkú papriku, med, soľ a čierne korenie.
  3. Mäso dajte do vhodného miska a naliať marinádu z piva, cesnaku a cibule. Nechajte marinovať aspoň 2 hodiny, ale ideálne je nechať mäso marinovať v chladničke cez noc.
  4. Troubu predhrejte na 180 stupňov Celzia.
  5. Vyberte mäso z marinády, ale marinádu si nechajte na stranu. Potrite mäso olejom z oboch strán.
  6. Na pekáči si vytvorte lôžko z cibule a umiestnite mäso na vrch. Zalejte mäsom marinádou.
  7. Pekáč zakryte a pečte v predhriatej rúre po dobu približne 2 hodiny, pravidelne polievajte mäsom vlastnou šťavou.
  8. Po 2 hodinách pečenia odhaľte mäso, zvyšok marinády varte na sporáku a nechajte ho znížiť na hrubý oriešek.
  9. Počas posledných 30 minút pečenia potrite mäso redukovanou marinádou a nechajte šťavu opekať sa, aby sa vytvorila chutná a karamelizovaná vrstva.
  10. Mäso vyberte z rúry a nechajte ho pred servírovaním odpočívať pár minút. Potom môžete krkovičku pokrájať na plátky a podávať s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *