Bravčová krkovička so zeleninou na kyslej smotane

Tu máte jednoduchý recept na bravčovú krkovičku so zeleninou na kyslej smotane:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 200 g hrášku
  • 250 ml kyslej smotany
  • soľ, korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Bravčová krkovička so zeleninou na kyslej smotane

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu, mrkvu a červenú papriku nakrájajte na tenké prúžky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu do zlatista.
  4. Pridajte nakrájanú mrkvu a červenú papriku a miešajte približne 5 minút, kým zelenina zmäkne.
  5. Pridajte nakrájanú bravčovú krkovičku a orestujte ju z každej strany dozlatista.
  6. Pridajte hrášok a premiešajte.
  7. Znížte teplotu a podlejte vodou, aby sa všetko dusilo.
  8. Keď je mäso mäkké a zelenina uvarená, pridajte kyslú smotanu a dúšte ešte pár minút.
  9. Dochutite soľou a korením podľa chuti.

Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 stredné cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 200 g brokolice (môže byť aj mrazená)
  • 200 ml kyslej smotany
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • trošku rasce (podľa chuti)
  • 1-2 bobkové listy

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky približne 3×3 cm. Osolíme a okoreníme čiernym korením.

  2. Smaženie: Na panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájanú krkovičku. Opečieme ju zo všetkých strán do zlatista, približne 8-10 minút. Následne ju preložíme na tanier.

  3. Zelenina: Na tej istej panvici pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak, a restujeme, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a restujeme ďalších 5 minút.

  4. Paprika a brokolica: Pridáme nakrájané papriky a brokolicu, premiešame a pokračujeme v restovaní 3-5 minút, kým zelenina nezmäkne, no stále zostane chrumkavá.

  5. Dokončenie jedla: Do panvice so zeleninou pridáme opečenú krkovičku, mletú papriku, bobkové listy a rascu. Všetko dôkladne premiešame. Na záver pridáme kyslú smotanu a všetko necháme dusiť na miernom ohni približne 15-20 minút, aby sa chute prepojili. Ak je to potrebné, dochutíme soľou a korením.

  6. Podávanie: Bravčovú krkovičku so zeleninou na kyslej smotane podávame teplú, ideálne s prílohou ako je varené zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *