Tu máte jednoduchý recept na bravčovú krkovičku so zeleninou na kyslej smotane:
Suroviny:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 200 g hrášku
- 250 ml kyslej smotany
- soľ, korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Bravčová krkovička so zeleninou na kyslej smotane
Postup:
- Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu, mrkvu a červenú papriku nakrájajte na tenké prúžky.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu do zlatista.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a červenú papriku a miešajte približne 5 minút, kým zelenina zmäkne.
- Pridajte nakrájanú bravčovú krkovičku a orestujte ju z každej strany dozlatista.
- Pridajte hrášok a premiešajte.
- Znížte teplotu a podlejte vodou, aby sa všetko dusilo.
- Keď je mäso mäkké a zelenina uvarená, pridajte kyslú smotanu a dúšte ešte pár minút.
- Dochutite soľou a korením podľa chuti.
Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 2 stredné cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 200 g brokolice (môže byť aj mrazená)
- 200 ml kyslej smotany
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- trošku rasce (podľa chuti)
- 1-2 bobkové listy
Postup:
-
Príprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky približne 3×3 cm. Osolíme a okoreníme čiernym korením.
-
Smaženie: Na panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájanú krkovičku. Opečieme ju zo všetkých strán do zlatista, približne 8-10 minút. Následne ju preložíme na tanier.
-
Zelenina: Na tej istej panvici pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak, a restujeme, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a restujeme ďalších 5 minút.
-
Paprika a brokolica: Pridáme nakrájané papriky a brokolicu, premiešame a pokračujeme v restovaní 3-5 minút, kým zelenina nezmäkne, no stále zostane chrumkavá.
-
Dokončenie jedla: Do panvice so zeleninou pridáme opečenú krkovičku, mletú papriku, bobkové listy a rascu. Všetko dôkladne premiešame. Na záver pridáme kyslú smotanu a všetko necháme dusiť na miernom ohni približne 15-20 minút, aby sa chute prepojili. Ak je to potrebné, dochutíme soľou a korením.
-
Podávanie: Bravčovú krkovičku so zeleninou na kyslej smotane podávame teplú, ideálne s prílohou ako je varené zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!