Takto sa pripravuje roštenka na divoko po slovensky:
Suroviny:
- 4 kusy roštenky zo svalového mäsa (približne 200 g / kus)
- 2 polievkové lyžice medu
- 2 polievkové lyžice worcesterské omáčky
- 1 polievková lyžica dijónskej horčice
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 polievkové lyžice čerstvého tymiánu (nasekaného)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Roštenka na divoko recept
Postup:
- V miske zmiešajte med, worcesterskú omáčku, dijónsku horčicu, cesnak, tymián, olivový olej, soľ a korenie. Vytvorte marinádu.
- Roštenky vložte do marinády a nechajte ich odstáť aspoň 1 hodinu. Najlepšie v chladničke.
- Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu na strednú teplotu.
- Roštenky vyberte z marinády a odstráňte prebytočnú tekutinu.
- Pečte roštenky na grile alebo v panvici asi 4-5 minút z každej strany, pokiaľ nedosiahnu požadované prepečenie.
- Po upečení nechajte roštenky odpočinúť niekoľko minút, potom ich nakrájajte na plátky a podávajte.
Týmto spôsobom by ste mali pripraviť vynikajúcu roštenku na divoko po slovensky. Dobrú chuť!