Roštenka na divoko recept

Takto sa pripravuje roštenka na divoko po slovensky:

Suroviny:

  • 4 kusy roštenky zo svalového mäsa (približne 200 g / kus)
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice worcesterské omáčky
  • 1 polievková lyžica dijónskej horčice
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 polievkové lyžice čerstvého tymiánu (nasekaného)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Roštenka na divoko recept

Postup:

  1. V miske zmiešajte med, worcesterskú omáčku, dijónsku horčicu, cesnak, tymián, olivový olej, soľ a korenie. Vytvorte marinádu.
  2. Roštenky vložte do marinády a nechajte ich odstáť aspoň 1 hodinu. Najlepšie v chladničke.
  3. Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu na strednú teplotu.
  4. Roštenky vyberte z marinády a odstráňte prebytočnú tekutinu.
  5. Pečte roštenky na grile alebo v panvici asi 4-5 minút z každej strany, pokiaľ nedosiahnu požadované prepečenie.
  6. Po upečení nechajte roštenky odpočinúť niekoľko minút, potom ich nakrájajte na plátky a podávajte.

Týmto spôsobom by ste mali pripraviť vynikajúcu roštenku na divoko po slovensky. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *