Bravčová krkovička na červenom víne 

Recept na bravčovú krkovičku na červenom víne:

Suroviny:

  • 1,5 kg bravčovej krkovičky
  • 2 cibule, nakrájané na tenké pásiky
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 ml červeného vína
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Bravčová krkovička na červenom víne 

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. Na panvici zohrejte olej a opečte krkovičku z oboch strán, aby vznikla zlatistá kôrka. Potom ju odložte bokom.
  3. Do veľkého hrnca pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  4. Pridajte červené víno a nechajte ho chvíľu povariť, aby sa alkohol odparil.
  5. Do hrnca pridajte hovädzí vývar, paradajkový pretlak, bobkové listy a tymián.
  6. Pridajte opečenú krkovičku do hrnca a zakryte ho vekom.
  7. Varíme na miernom ohni asi 2 – 3 hodiny, kým sa mäso nezmäkne a stane sa mäkkým a vláčnym.
  8. Varíme bez veka posledných 15 – 30 minút na strednom ohni, aby sa omáčka na krkovičke zahustila.
  9. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
  10. Podávame s dusenou ryžou alebo knedľou a ľahkým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *