Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

Tu je recept na bravčovú krkovičku so syrovou kôrkou:

Suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 200 g syra (napríklad parmezán alebo cheddar)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

 

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

Postup:

  1. Predohrejte rúru na teplotu 180 °C.
  2. Syr nastrúhajte na hrubšom strúhadle a mixujte spolu so strúčikmi cesnaku, horčicou, medom, olivovým olejom, soľou a čiernym korením, kým nevznikne hladká pasta.
  3. Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm.
  4. Krkovičku osoľte a opepřete z oboch strán.
  5. Každý plátok bravčovej krkovičky potrite výslednou pastou zo syra z oboch strán.
  6. Vložte prípravok do pekáča alebo na plech a pečte v predhriatej rúre približne 30 – 35 minút, kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu.
  7. Podávajte s prílohou podľa chuti, napríklad zemiakovými šťuľkami a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *