Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

Tu je recept na bravčovú krkovičku so syrovou kôrkou:

Suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 200 g syra (napríklad parmezán alebo cheddar)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

 

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

Postup:

  1. Predohrejte rúru na teplotu 180 °C.
  2. Syr nastrúhajte na hrubšom strúhadle a mixujte spolu so strúčikmi cesnaku, horčicou, medom, olivovým olejom, soľou a čiernym korením, kým nevznikne hladká pasta.
  3. Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm.
  4. Krkovičku osoľte a opepřete z oboch strán.
  5. Každý plátok bravčovej krkovičky potrite výslednou pastou zo syra z oboch strán.
  6. Vložte prípravok do pekáča alebo na plech a pečte v predhriatej rúre približne 30 – 35 minút, kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu.
  7. Podávajte s prílohou podľa chuti, napríklad zemiakovými šťuľkami a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 100 g strúhaného syra (napríklad eidam alebo čedar)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička papriky (sladkej alebo pikantnej)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička horčice (voliteľné)
  • 1 citrón (na podávanie, voliteľné)
  • Čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo bazalku na posypanie, voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm.

  2. Marinovanie: V miske zmiešajte olivový olej, pretlačený cesnak, oregano, papriku, soľ, čierne korenie a horčicu (ak používate). Touto marinádou potrite plátky krkovičky a nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín v chladničke.

  3. Príprava kôrky: V ďalšej miske zmiešajte strúhaný syr s trochou soli a korenia.

  4. Grilovanie: Predhrejte gril alebo panvicu na stredne vysokú teplotu. Plátky krkovičky grilujte z oboch strán približne 4-5 minút, kým sa nezačnú pekne sfarbiť.

  5. Pridanie syrovej kôrky: Na každú plátok krkovičky rovnomerne rozložte syrovú zmes. Grilujte ešte ďalších 2-3 minúty, kým sa syr roztopí a získa zlatistú farbu.

  6. Podávanie: Hotovú krkovičku servírujte s čerstvými bylinkami a ak máte radi, môžete ju zakvapnúť čerstvou citrónovou šťavou. K tomu sa hodí príloha ako zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *