Tu je recept na bravčovú krkovičku so syrovou kôrkou:
Suroviny:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 200 g syra (napríklad parmezán alebo cheddar)
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Bravčová krkovička so syrovou kôrkou
Postup:
- Predohrejte rúru na teplotu 180 °C.
- Syr nastrúhajte na hrubšom strúhadle a mixujte spolu so strúčikmi cesnaku, horčicou, medom, olivovým olejom, soľou a čiernym korením, kým nevznikne hladká pasta.
- Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm.
- Krkovičku osoľte a opepřete z oboch strán.
- Každý plátok bravčovej krkovičky potrite výslednou pastou zo syra z oboch strán.
- Vložte prípravok do pekáča alebo na plech a pečte v predhriatej rúre približne 30 – 35 minút, kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu.
- Podávajte s prílohou podľa chuti, napríklad zemiakovými šťuľkami a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 100 g strúhaného syra (napríklad eidam alebo čedar)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička papriky (sladkej alebo pikantnej)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička horčice (voliteľné)
- 1 citrón (na podávanie, voliteľné)
- Čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo bazalku na posypanie, voliteľné)
Postup:
-
Príprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm.
-
Marinovanie: V miske zmiešajte olivový olej, pretlačený cesnak, oregano, papriku, soľ, čierne korenie a horčicu (ak používate). Touto marinádou potrite plátky krkovičky a nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín v chladničke.
-
Príprava kôrky: V ďalšej miske zmiešajte strúhaný syr s trochou soli a korenia.
-
Grilovanie: Predhrejte gril alebo panvicu na stredne vysokú teplotu. Plátky krkovičky grilujte z oboch strán približne 4-5 minút, kým sa nezačnú pekne sfarbiť.
-
Pridanie syrovej kôrky: Na každú plátok krkovičky rovnomerne rozložte syrovú zmes. Grilujte ešte ďalších 2-3 minúty, kým sa syr roztopí a získa zlatistú farbu.
-
Podávanie: Hotovú krkovičku servírujte s čerstvými bylinkami a ak máte radi, môžete ju zakvapnúť čerstvou citrónovou šťavou. K tomu sa hodí príloha ako zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.
Dobrú chuť!