Šľahaný rezeň z bravčovej pečene

Ak chcete pripraviť šľahaný rezeň z bravčovej pečene, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500g bravčovej pečene
  • 2 vajcia
  • 50g múky
  • 50g strúhanky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Šľahaný rezeň z bravčovej pečene

Postup:

  1. Bravčovú pečeň si očistite od šľachu, nakrájajte na tenké plátky a mierne ich naklepajte kuchynským kladivkom, aby sa mäso zjemnilo.
  2. V miske si rozmixujte vajcia a pridajte do nich soľ a čierne korenie podľa chuti.
  3. Múku a strúhanku si dajte do samostatných miskov.
  4. Plátky bravčového mäsa opaneľujte tak, že ich najprv ponoríte do múky, potom do vajíčka a nakoniec oba viac vrstvy potrite strúhankou. Opakujte tento proces s každým plátkom mäsa.
  5. Olej si nalejte do panvice a rozohrejte ho na stredne vysokú teplotu.
  6. Položte opane paprsky mäsa do vyhriatej panvice a opražte ich z oboch strán, kým nebudú pekne zlaté a krehké.
  7. Hotový šľahaný rezeň odkvapkajte na papierové utierky, aby sa zbavil nadbytočného oleja.
  8. Podávajte ešte horúce s prílohou podľa vlastnej chuti, ako napríklad s opekanými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 veľké vajcia
  • 100 g strúhanky
  • 100 g múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku (voliteľné)
  • 100 ml mlieka
  • olej na vyprážanie
  • citrón (na podávanie)
  • čerstvé bylinky (na ozdobu, napr. petržlen alebo pažítka)

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame ju na plátky s hrúbkou približne 1 cm.
    • Plátky jemne naklepeme kladivkom na mäso, aby sa stali tenšími a zmäkli. Po naklepaní osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Príprava cesta:

    • V miske si rozbijeme vajcia, pridáme mlieko a dobre zmiešame.
    • V ďalšej miske pripravíme múku a do tretej dáme strúhanku. Môžete pridať aj cesnakový prášok do strúhanky na zvýraznenie chuti.
  3. Obalovanie:

    • Každý plátok pečene najprv obalíme v múke, potom ponoríme do vajcovej zmesi a nakoniec obalíme v strúhanke. Uistíme sa, že cestíčko je rovnomerne nanesené na všetkých stranách.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejeme olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne položíme obalené plátky pečene a vyprážame ich do zlatista z oboch strán (približne 3-4 minúty z každej strany).
    • Vyprážané rezne preložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný olej.
  5. Podávanie:

    • Šľahaný rezeň z bravčovej pečene podávame s čerstvým citrónom a posypaný nakrájanými bylinkami na ozdobu. Môžeme k nemu pridať prílohu podľa vlastného výberu, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *