Recept: Bravčový perkelt s tarhoňou
Potrebujete:
- 500 g bravčového mäsa (plece alebo karé)
- 1 veľkú cibuľu, nasekanú
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžičku mletej rasce
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 400 g tarhoňy
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 lyžice hladkej múky
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice jemne nasekaného petržlenu
Bravčový perkelt s tarhoňou
Postup:
- V hrnci rozohrejte olej a opražte cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a varte ďalšiu minútu.
- Pridajte bravčové mäso a opekajte ho, kým nepožíva farbu.
- V malom misku zmiešajte sladkú papriku, rasce, soľ a korenie. Pridajte túto zmes do hrnca a dôkladne premiešajte.
- Pridajte tarhoňu a zeleninový vývar. Premiešajte a nechajte variť, kým tarhoňa nebude mäkká.
- V malom hrnci zohrejte olej a primiešajte múku. Chvíľu premiešajte, aby sa vytvorila svetlá zápražka.
- Pomaly pridajte smotanu na varenie a miešajte, aby vznikla hladká omáčka.
- Omáčku pridajte do hrnca s tarhoňou a mäsom. Nasekaný petržlen premiešajte a nechajte variť ešte niekoľko minút.
- Podávajte horúce a ozdobené čerstvým petržlenom. Dobrú chuť!