Bravčový perkelt s tarhoňou

Recept: Bravčový perkelt s tarhoňou

Potrebujete:

  • 500 g bravčového mäsa (plece alebo karé)
  • 1 veľkú cibuľu, nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžičku mletej rasce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 400 g tarhoňy
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice jemne nasekaného petržlenu

 

Bravčový perkelt s tarhoňou

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte olej a opražte cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a varte ďalšiu minútu.
  2. Pridajte bravčové mäso a opekajte ho, kým nepožíva farbu.
  3. V malom misku zmiešajte sladkú papriku, rasce, soľ a korenie. Pridajte túto zmes do hrnca a dôkladne premiešajte.
  4. Pridajte tarhoňu a zeleninový vývar. Premiešajte a nechajte variť, kým tarhoňa nebude mäkká.
  5. V malom hrnci zohrejte olej a primiešajte múku. Chvíľu premiešajte, aby sa vytvorila svetlá zápražka.
  6. Pomaly pridajte smotanu na varenie a miešajte, aby vznikla hladká omáčka.
  7. Omáčku pridajte do hrnca s tarhoňou a mäsom. Nasekaný petržlen premiešajte a nechajte variť ešte niekoľko minút.
  8. Podávajte horúce a ozdobené čerstvým petržlenom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *