Na kuracie stehná pecené po slovensky budete potrebovať:
– 4 kuracie stehná
– soľ
– čierny korenie
– rasca
– bobkovy list
– cesnak
– olej
Kuracie stehná pečené
Postup:
1. Kuracie stehná očistite a osušte.
2. V miske zmiešajte soľ, čierny korenie a rasca podľa chuti.
3. Kuracie stehná potrite týmto korením z oboch strán.
4. Pripravte si zmes z oleja, pretlačeného cesnaku, bobkového listu a trochy korenia.
5. Naložte kuracie stehná do misky a nechajte ich marinovať v tejto zmesi minimálne 2-3 hodiny (alebo cez noc).
6. Predhrejte rúru na 200 stupňov.
7. Kuracie stehná dajte na plech a pecte v rúre približne 45-50 minút, občas ich obráťte a polievajte vlastnou šťavou.
8. Ak sa vám zdá, že stehná ešte nie sú dostatočne pečené, nechajte ich ešte chvíľu v rúre.
9. Kuracie stehná podávajte ešte horúce s prílohou podľa vašich preferencií.
Dobrú chuť!