Určite, tu sú ďalšie dva recepty na pokrm s bravčovým rebierkom a hríbami:

Suroviny:

  • 4 kúsky bravčového rebierka
  • 250 g čerstvých húb (napr. hlivy, šampiňóny, lesné hriby)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml mäsového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 4 veľké zemiaky
  • Olej na pečenie
  • Strúhanka na zapekanie

Postup:

  1. Rebierka osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme rebierka, až kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich odložíme na stranu.
  3. Do rovnakej panvice pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým nezmäkne. Potom pridáme pretlačený cesnak a opažíme ho pár sekúnd.
  4. Pridáme nakrájané huby a dusíme ich, až kým neuvolia vodu a na panvici zostane len ich konzistencia.
  5. Prilijeme mäsový vývar a necháme omáčku krátko povariť.
  6. Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Spolu s hubami ju necháme krátko povariť, aby sa prepojili chute.
  7. Do omáčky vrátime opečené rebierka a necháme ich spolu s húbami podusiť asi 10 – 15 minút, aby sa chutné arómy prenikli do mäsa.
  8. Medzitým si pripravíme zapekané zemiaky. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hrubšie plátky a uvaríme vo vriacej osolenej vode do zmäknutia.
  9. Uvarené zemiaky zložíme do pekáča, pokryjeme smotanovou omáčkou s hubami a zapekáme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 – 20 minút, kým povrch zemiakov nezískajú zlatistú farbu.
  10. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme doplniť zeleninovým šalátom.

Bravčové rebierko na hríboch

Suroviny:

  • 4 kúsky bravčového rebierka
  • 250 g čerstvých húb (napr. hlivy, šampiňóny, lesné hriby)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenové korene
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml mäsového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na pečenie

Postup:

  1. Rebierka osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme rebierka, až kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich odložíme na stranu.
  3. Na rovnakej panvici pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým nezmäkne. Potom pridáme pretlačený cesnak a opažíme ho pár sekúnd.
  4. Pridáme nakrájané huby a dusíme ich, až kým neuvolia vodu a na panvici zostane len ich konzistencia.
  5. Pridáme na kocky nakrájané mrkvu a petržlenové korene. Osolíme, okoreníme a podlejeme mäsovým vývarom. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.
  6. Do zapekacej misky dáme dusenú zeleninu a na vrch poukladáme opečené rebierka. Všetko dáme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 – 40 minút, kým mäso nie je úplne mäkké.
  7. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo zemiakmi.

Dúfam, že tieto recepty vás inšpirujú a budete si vychutnávať pokrmy s bravčovým rebierkom a hríbami!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *