Určite, tu sú ďalšie dva recepty na pokrm s bravčovým rebierkom a hríbami:
Suroviny:
- 4 kúsky bravčového rebierka
- 250 g čerstvých húb (napr. hlivy, šampiňóny, lesné hriby)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 200 ml mäsového vývaru
- Soľ a korenie podľa chuti
- 4 veľké zemiaky
- Olej na pečenie
- Strúhanka na zapekanie
Postup:
- Rebierka osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Na panvici rozohrejeme olej a opečieme rebierka, až kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich odložíme na stranu.
- Do rovnakej panvice pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým nezmäkne. Potom pridáme pretlačený cesnak a opažíme ho pár sekúnd.
- Pridáme nakrájané huby a dusíme ich, až kým neuvolia vodu a na panvici zostane len ich konzistencia.
- Prilijeme mäsový vývar a necháme omáčku krátko povariť.
- Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Spolu s hubami ju necháme krátko povariť, aby sa prepojili chute.
- Do omáčky vrátime opečené rebierka a necháme ich spolu s húbami podusiť asi 10 – 15 minút, aby sa chutné arómy prenikli do mäsa.
- Medzitým si pripravíme zapekané zemiaky. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hrubšie plátky a uvaríme vo vriacej osolenej vode do zmäknutia.
- Uvarené zemiaky zložíme do pekáča, pokryjeme smotanovou omáčkou s hubami a zapekáme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 – 20 minút, kým povrch zemiakov nezískajú zlatistú farbu.
- Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme doplniť zeleninovým šalátom.
Bravčové rebierko na hríboch
Suroviny:
- 4 kúsky bravčového rebierka
- 250 g čerstvých húb (napr. hlivy, šampiňóny, lesné hriby)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 petržlenové korene
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml mäsového vývaru
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na pečenie
Postup:
- Rebierka osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Na panvici rozohrejeme olej a opečieme rebierka, až kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich odložíme na stranu.
- Na rovnakej panvici pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým nezmäkne. Potom pridáme pretlačený cesnak a opažíme ho pár sekúnd.
- Pridáme nakrájané huby a dusíme ich, až kým neuvolia vodu a na panvici zostane len ich konzistencia.
- Pridáme na kocky nakrájané mrkvu a petržlenové korene. Osolíme, okoreníme a podlejeme mäsovým vývarom. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.
- Do zapekacej misky dáme dusenú zeleninu a na vrch poukladáme opečené rebierka. Všetko dáme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 – 40 minút, kým mäso nie je úplne mäkké.
- Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo zemiakmi.
Dúfam, že tieto recepty vás inšpirujú a budete si vychutnávať pokrmy s bravčovým rebierkom a hríbami!