Delikátne kuracie prsia

Delikátne kuracie prsia také aké vám budú chutiť.

  • 8 kuracie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 1/4 šálky bielych vína (voliteľné)
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej šalvie (alebo iného bylinkového korenia)

 

Delikátne kuracie prsia

Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.

Rozohrejte olivový olej na strednom ohni v hlbšej panvici. Položte kurčacie prsia do panvice a smažte ich asi 4-5 minút z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prsia budú dobre upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.

Do tej istej panvice pridajte nasekaný cesnak a nechajte ho orestovať, kým nezačne voňať.

Pridajte kurací vývar, smotanu na varenie a biely vín do panvice. Premiešajte a nechajte zmes variť asi 5-7 minút, kým sa omáčka zhustí.

Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a šalvie (alebo iné bylinky podľa chuti) do omáčky. Premiešajte.

Vráťte kurčacie prsia späť do panvice a nechajte ich prehriať v omáčke.

Servírujte teplé, môžete posypať ďalšou čerstvou bylinkovou vňaťou na ozdobu.

Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť delikátne kuracie prsia s krémovou bylinkovou omáčkou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *