Delikátne kuracie prsia také aké vám budú chutiť.
- 8 kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky smotany na varenie
- 1/4 šálky bielych vína (voliteľné)
- 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžica nasekanej čerstvej šalvie (alebo iného bylinkového korenia)
Delikátne kuracie prsia
Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
Rozohrejte olivový olej na strednom ohni v hlbšej panvici. Položte kurčacie prsia do panvice a smažte ich asi 4-5 minút z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prsia budú dobre upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
Do tej istej panvice pridajte nasekaný cesnak a nechajte ho orestovať, kým nezačne voňať.
Pridajte kurací vývar, smotanu na varenie a biely vín do panvice. Premiešajte a nechajte zmes variť asi 5-7 minút, kým sa omáčka zhustí.
Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a šalvie (alebo iné bylinky podľa chuti) do omáčky. Premiešajte.
Vráťte kurčacie prsia späť do panvice a nechajte ich prehriať v omáčke.
Servírujte teplé, môžete posypať ďalšou čerstvou bylinkovou vňaťou na ozdobu.
Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť delikátne kuracie prsia s krémovou bylinkovou omáčkou. Dobrú chuť!