Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 200 ml smotany na varenie
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, paprika, mletá červená paprika
– olej na pečenie

 

Kuracie prsia v rúre so smotanou

Postup:
1. Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou.
2. V miske si pripravíme zmes zalejania – smotanu na varenie, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, papriku a mletú červenú papriku podľa chuti.
3. Kuracie prsia natrieme soľou, čiernym korením a paprikou. Necháme chvíľu odstáť.
4. Na panvici rozpustíme trochu oleja a opekáme kuracie mäso z oboch strán, kým nezhnedne. Potom pridáme pripravenú zmes zalejania.
5. Kuracie prsia dusíme na miernom ohni asi 20 – 25 minút, občas premiešame.
6. Podávame teplé, ideálne s ryžou alebo knedľou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *