Na prípravu zemiakov v šupke potrebujete nasledovné suroviny:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Zemiaky v šupke kalórie

Postup:

  1. Zemiaky dôkladne umyte a osušte.
  2. Dajte zemiaky do hrnca a zalejte ich vodou. Pridajte trochu soli.
  3. Prikryte hrniec a varte zemiaky asi 20-25 minút, až kým nebudú mäkké, ale ešte pevné.
  4. Predhrejte rúru na 200 °C.
  5. Vyberte zemiaky z hrnca a nechajte ich vychladnúť.
  6. Keď sú zemiaky dostatočne vychladené, ošúpte ich šupku. Môžete šupku nechať na zemiakoch, ak je to vaša preferencia, pretože pridáva prídavnú výživovú hodnotu.
  7. Narežte zemiaky na polovice alebo na menšie kúsky a vložte ich do misky.
  8. Pridajte olivový olej, soľ, korenie a dôkladne premiešajte, aby sa všetko rovnomerne obalilo.
  9. Položte zemiaky na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich vo vyhriatej rúre asi 20-30 minút, dokým nebudú zlatisté a voniať chutne.

Majú približne 65kcal. 

Takto pripravené zemiaky v šupke sú lahodným prílohou alebo samostatným pokrmom, ktorý si môžete vychutnať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *