Na prípravu udenej kuracej stehna budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice soľi
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 lyžička sušenej rasce
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 500 ml kuracieho vývaru

Údene kuracie stehní – Príprava

Postup:

  1. Kuracie stehná umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. Cesnak ošúpajte a jemne pokrájajte.
  3. Do misy zmiešajte soľ, mletú papriku, čierne korenie, rasce, tymian a rozmarín.
  4. Kuracie stehná potrite olivovým olejom a potom ich obaľte v koreniacom miske, dôkladne ich potriete koreniami.
  5. Pripravené stehná nechajte odležať aspoň 30 minút, aby sa korenie dostalo do mäsa.
  6. Medzičasom si pripravte zeleninovú zálievku. Cibuľu, mrkvu a zeler očistite a nakrájajte na väčšie kusy.
  7. V hrnci si rozohrejte olej a orestujte cibuľu, mrkvu a zeler, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  8. Pridajte kuracie stehná a opražte ich z každej strany, kým nezačnú mierne hnedať.
  9. Zalejte všetko kuracím vývarom a zakryte hrniec vekom.
  10. Nechajte stehná variť na miernom ohni asi 1,5 hodiny, alebo kým nebudú mäkké a šťavnaté.
  11. Po uvarení vyberte stehná z hrnca a nechajte ich trochu vychladnúť.
  12. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *