Na prípravu udenej kuracej stehna budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice soľi
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1 lyžička sušenej rasce
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 2 stonky zeleru
- 500 ml kuracieho vývaru
Údene kuracie stehní – Príprava
Postup:
- Kuracie stehná umyte a osušte papierovou utierkou.
- Cesnak ošúpajte a jemne pokrájajte.
- Do misy zmiešajte soľ, mletú papriku, čierne korenie, rasce, tymian a rozmarín.
- Kuracie stehná potrite olivovým olejom a potom ich obaľte v koreniacom miske, dôkladne ich potriete koreniami.
- Pripravené stehná nechajte odležať aspoň 30 minút, aby sa korenie dostalo do mäsa.
- Medzičasom si pripravte zeleninovú zálievku. Cibuľu, mrkvu a zeler očistite a nakrájajte na väčšie kusy.
- V hrnci si rozohrejte olej a orestujte cibuľu, mrkvu a zeler, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte kuracie stehná a opražte ich z každej strany, kým nezačnú mierne hnedať.
- Zalejte všetko kuracím vývarom a zakryte hrniec vekom.
- Nechajte stehná variť na miernom ohni asi 1,5 hodiny, alebo kým nebudú mäkké a šťavnaté.
- Po uvarení vyberte stehná z hrnca a nechajte ich trochu vychladnúť.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!