Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou

Ak ch pripraviť bravčovú krkovičku s cibuľovou omáčkou, nasledujte tieto kroky:

  1. Najprv si pripravte potrebné ingrediencie:
    • 500 g bravčovej krkovičky
    • 2 veľké cibule
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2 lyžice masla
    • 1 lyžička mletej papriky
    • 2 lyžice hladkej múky
    • 250 ml hovädzieho vývaru
    • soľ a korenie podľa chuti

 

Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou

  1. Bravčovú krkovičku najprv dobre osušte kuchynským papierom a nakrájajte ju na tenké plátky. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  2. Na panvici rozpálte maslo a pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednom ohni, kým cibuľa nezmäkne.
  3. Pridajte mletú papriku a múku. Premiešajte do hladka a nechajte zľahka opražiť.
  4. Nalejte do omáčky hovädzí vývar a nechajte zovrieť. Potom znížte teplotu a nechajte omáčku ešte pár minút povariť, aby zhustla.
  5. Zatiaľ si na inej panvici zohrejte olej. Opečte krkovičky z oboch strán, kým nebudú pekne zlaté a prepečené.
  6. Hotové krkovičky podávajte s cibuľovou omáčkou a napríklad s dusenou ryžou alebo zemiakovými haluškami.

Dúfam, že vám tento recept chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *