Ak ch pripraviť bravčovú krkovičku s cibuľovou omáčkou, nasledujte tieto kroky:
- Najprv si pripravte potrebné ingrediencie:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 2 veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 1 lyžička mletej papriky
- 2 lyžice hladkej múky
- 250 ml hovädzieho vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou
- Bravčovú krkovičku najprv dobre osušte kuchynským papierom a nakrájajte ju na tenké plátky. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Na panvici rozpálte maslo a pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednom ohni, kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte mletú papriku a múku. Premiešajte do hladka a nechajte zľahka opražiť.
- Nalejte do omáčky hovädzí vývar a nechajte zovrieť. Potom znížte teplotu a nechajte omáčku ešte pár minút povariť, aby zhustla.
- Zatiaľ si na inej panvici zohrejte olej. Opečte krkovičky z oboch strán, kým nebudú pekne zlaté a prepečené.
- Hotové krkovičky podávajte s cibuľovou omáčkou a napríklad s dusenou ryžou alebo zemiakovými haluškami.
Dúfam, že vám tento recept chutí!