Príprava zapekaných cestovín s tekvicou je jednoduchá a chutná. Tu je recept po slovensky:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. penne, špagety)
  • 500 g tekvice (napr. hokkaido), nakrájaná na kocky
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g špenátu
  • 200 ml smotany na varenie
  • 150 g strúhaného syra (napr. eidam)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej na smaženie

 

Zapekané cestoviny s tekvicou

Postup:

  1. Zahrejte rúru na 180 °C.
  2. V hrnci osolte vodu a uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale. Odcvičte ich a odložte na stranu.
  3. Na panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  4. Pridajte nakrájanú tekvicu a dusíme ju, kým je mäkká. Môžete pridávať štipku soli a korenia pre lepšiu chuť.
  5. Do zapekacej misy pridajte uvarené cestoviny a zapečenú tekvicu. Pridajte aj špenát a smotanu na varenie. Premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  6. Polejte zmesou strúhaného syra a dajte do rúry na 20 minút alebo kým sa syr nezarumelí.
  7. Po upečení nechajte niekoľko minút odpočívať a potom si môžete vychutnať zapekané cestoviny s tekvicou.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *