Kaleráby plnené mletým mäsom

Ak hľadáte recept na kaleráby plnené mletým mäsom, nemám priamo konkrétny recept pre vás, ale môžem vám dať návod na prípravu tohto jedla.

Suroviny:

  • 4 veľké kaleráby
  • 500 gramov mletej zemiakovej kaše
  • 500 gramov mletej bravčovej alebo hovädzej mäsovej zmesi
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie
  • paradajková omáčka

 

Kaleráby plnené mletým mäsom

Postup:

  1. Kaleráby ošúpte a nakrájajte na hrubé plátky. Variť v osolenej vode asi 5 minút, až kým nezmäknú. Potom ich nechajte odkvapkať.
  2. V naditej panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte, kým sa nezľahka zarumení.
  3. Pridajte mleté mäso a opražte, kým sa mäso úplne neuvarte.
  4. Do vyprážanej zmesi pridajte zemiakovú kašu a dôkladne premiešajte. Ochutnajte soľou a korením.
  5. Na plátky kaleráby položte lyžicu zmesi s mäsom a zrolujte ich.
  6. Plnené kaleráby usporiadajte v pekáči a pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20 minút, kým nie sú vnútri dobre prehriate a vonkajšok je zlatistý.
  7. Podávajte s paradajkovou omáčkou a prílohou podľa vášho výberu, napríklad s ryžou či zemiakovou kašou.

Dúfam, že tento jednoduchý recept vám pomôže pri príprave chutných kaleráb s mletým mäsom!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *