Ak hľadáte recept na kaleráby plnené mletým mäsom, nemám priamo konkrétny recept pre vás, ale môžem vám dať návod na prípravu tohto jedla.
Suroviny:
- 4 veľké kaleráby
- 500 gramov mletej zemiakovej kaše
- 500 gramov mletej bravčovej alebo hovädzej mäsovej zmesi
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
- paradajková omáčka
Kaleráby plnené mletým mäsom
Postup:
- Kaleráby ošúpte a nakrájajte na hrubé plátky. Variť v osolenej vode asi 5 minút, až kým nezmäknú. Potom ich nechajte odkvapkať.
- V naditej panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte, kým sa nezľahka zarumení.
- Pridajte mleté mäso a opražte, kým sa mäso úplne neuvarte.
- Do vyprážanej zmesi pridajte zemiakovú kašu a dôkladne premiešajte. Ochutnajte soľou a korením.
- Na plátky kaleráby položte lyžicu zmesi s mäsom a zrolujte ich.
- Plnené kaleráby usporiadajte v pekáči a pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20 minút, kým nie sú vnútri dobre prehriate a vonkajšok je zlatistý.
- Podávajte s paradajkovou omáčkou a prílohou podľa vášho výberu, napríklad s ryžou či zemiakovou kašou.
Dúfam, že tento jednoduchý recept vám pomôže pri príprave chutných kaleráb s mletým mäsom!