Ak hľadáte recept na zapekané plnené zemiaky po slovensky, tu je jednoduchý návod:

Suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 200 g nasekanej slaniny
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 1 červená paprika, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 150 g kyslej smotany
  • 100 g strúhaného syra
  • 2 polievkové lyžice masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Zapekané plnené zemiaky

Postup:

  1. Zemiaky umyte a uvaríte vo vriacej osolenej vode, kým nie sú mäkké. Potom ich nechajte vychladnúť.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte slaninu, cibuľu, papriku a cesnak. Orestujte, kým cibuľa nezmäkne a slanina sa opraží.
  3. Zemiaky rozkrojte a vydlabte vnútro, pričom ponechajte dostatočne hrubú stenu.
  4. Do vydlabaných zemiakov pridajte zmes z panvice, kyslú smotanu, 3/4 množstva strúhaného syra, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte.
  5. Zemiaky naplňte touto zmesou a posypte zostávajúcim strúhaným syrom.
  6. Zemiaky položte na plech alebo do ohňovzdorného pekáča a dajte zapiecť v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 minút, kým sa zemiaky dokonale zapekajú a syr sa roztopí a zlatisto zohreje.
  7. Po upečení ich môžete podávať samotné alebo ako prílohu k mäsu alebo zeleninovému pokrmu.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutných zapekaných plnených zemiakov! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *