Tu je jednoduchý recept na kuracie rezne pod jablkovou perinou:
Suroviny:
- 4 plátky kuracích pŕs
- 2 jablká, olúpané a nakrájané na tenké plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 2 lyžice masla
- 1 lyžička mletej šalvie
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- strúhanka na obaľovanie
Kuracie rezne pod jablkovou perinou
Postup:
- Kuracie rezne osolíme a okoreníme podľa chuti.
- V hrnci rozohrejeme maslo a pridáme cibuľu. Sotéujeme ju do zlatista.
- Vo vyhriatej panvici na strednom ohni opečieme kuracie rezne z oboch strán dozlatista. Následne ich vyberieme a necháme odpočívať na tanieri kryté fóliou.
- Do panvice pridajte jablká a šalviu. Orestujte ich do mäkka.
- Vrátite kuracie rezne späť do panvice a necháte ich spolu s jablkami premiešať sa. Podľa potreby môžete dochutiť soľou a korením.
- Podávajte kuracie rezne podľa chuti s prílohou, ako sú zemiakové halušky alebo ryža.
Dúfam, že vám tento recept chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť priatelia.