Kuracie rezne pod jablkovou perinou

Tu je jednoduchý recept na kuracie rezne pod jablkovou perinou:

Suroviny:

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • 2 jablká, olúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžička mletej šalvie
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • strúhanka na obaľovanie

 

Kuracie rezne pod jablkovou perinou

Postup:

  1. Kuracie rezne osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. V hrnci rozohrejeme maslo a pridáme cibuľu. Sotéujeme ju do zlatista.
  3. Vo vyhriatej panvici na strednom ohni opečieme kuracie rezne z oboch strán dozlatista. Následne ich vyberieme a necháme odpočívať na tanieri kryté fóliou.
  4. Do panvice pridajte jablká a šalviu. Orestujte ich do mäkka.
  5. Vrátite kuracie rezne späť do panvice a necháte ich spolu s jablkami premiešať sa. Podľa potreby môžete dochutiť soľou a korením.
  6. Podávajte kuracie rezne podľa chuti s prílohou, ako sú zemiakové halušky alebo ryža.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť priatelia.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *