Puncová poleva je klasická a chutná poleva, ktorá sa používa na ozdobenie dezertov, ako sú koláče, zákusky, torty a podobne. Tu je jednoduchý recept na prípravu domácej puncovej polevy v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:
– 200 g práškového cukru
– 2 citróny
– 100 ml puncu (napríklad citrusového alebo ovocného)
– 1-2 polievkové lyžice vody

Punčová poleva – domáca

Postup:
1. Práškový cukor preosejeme do misky, aby sme sa zbavili hrudiek.
2. Citróny umyjeme a ošúpeme ich kôru. Potom ich vytlačíme do misky, tak aby sme dostali šťavu.
3. Pridáme punc a vodu, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu polevy. Ak chceme silnejšiu polevu, môžeme pridať viac puncu.
4. Všetko dobre premiešame, až kým sa cukor úplne nerozpustí a poleva dosiahne hladkú konzistenciu.
5. Ak je poleva príliš hustá, môžeme pridať ešte trochu vody. Ak by bola príliš riedka, pridáme viac cukru.
6. Polevu môžeme použiť okamžite, alebo ju necháme odstáť niekoľko minút, aby sa správne zhustla.
7. Pred použitím premiešame polevu, aby sa znovu stala hladkou a lesklou. Potom ju môžeme použiť na ozdobenie dezertov podľa vlastného uváženia.

Takýmto spôsobom si môžete pripraviť chutnú a domácu puncovú polevu. Vychutnajte si ju na sladkostiach a urobte z nich lahodné a farebné dezerty.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *