Plnka pribináčik je tradičné slovenské jedlo, ktoré sa pripravuje s kyslou kapustou a mäsom. Tu je recept na toto jedlo:

Potrebujeme:
– 500 g kyslej kapusty
– 400 g bravčového alebo hovädzieho mäsa
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g klobásy
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžica oleja

Plnka pribináčik recept

Postup:

1. Mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme a okoreníme podľa chuti.

2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme mäso z každej strany, aby sa zatvorili šťavnaté látky.

3. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a pridáme do panvice k mäsu. Orestujeme, kým sa cibuľa zoskladá a začne sa opražovať.

4. Kyslú kapustu opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme odstránili príliš kyslý nádych. Potom ju odsušíme a nakrájame na menšie kúsky.

5. Do hrnca s vodou dáme 1 čajovú lyžičku soli a privedieme ju do varu. Potom do vriacej vody pridáme nakrájanú kyslú kapustu a varíme ju asi 15 minút, aby zmäkla.

6. Po 15 minútach kapustu scedíme a pridáme ju do panvice s mäsom. Počkáme, kým sa všetky chute prepoja a dusíme ich spolu asi 10 minút.

7. Klobásu nakrájame na plátky a pridáme ju k mäsu a kapuste. Dusíme ešte niekoľko minút, kým sa klobása dobre prehreje.

8. Plnka pribináčik je hotová. Podávame ju s knedľami alebo zemiakovou kašou.

Tento recept je pre 4 porcie. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *