Penne all´ arrabbiata recept

Tu je recept na Penne all’arrabbiata v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:

  • 300 gramov penne
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 čajová lyžička sušeného čili korenia (množstvo prispôsobte podľa chuti)
  • 400 gramov nasekaných paradajok
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobenie
  • strúhaný parmezán na servírovanie

 

Penne all´ arrabbiata recept

Postup:

  1. Varte penne podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode, až kým nie je al dente. Zlejte cestoviny a odložte na stranu.
  2. Zahrejte olivový olej v panvici na strednej teplote. Pridajte nasekaný cesnak a sušené čili korenie a orestujte približne 1 minútu, kým cesnak nezíska zlatohnedú farbu a neuvoní vôňu.
  3. Do panvice pridajte nasekané paradajky a premiešajte. Nechajte omáčku variť približne 10-15 minút, kým sa trochu nezhustí.
  4. Ochutnajte omáčku soľou a korením, podľa potreby pridajte.
  5. Pridajte varené cestoviny do omáčky a dobre premiešajte, aby boli cestoviny rovnomerne obalené omáčkou.
  6. Podávajte Penne all’arrabbiata horúce, ozdobené čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Dúfam, že bude chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *