Tu je recept na Penne all’arrabbiata v slovenskom jazyku:
Ingrediencie:
- 300 gramov penne
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 čajová lyžička sušeného čili korenia (množstvo prispôsobte podľa chuti)
- 400 gramov nasekaných paradajok
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá bazalka na ozdobenie
- strúhaný parmezán na servírovanie
Penne all´ arrabbiata recept
Postup:
- Varte penne podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode, až kým nie je al dente. Zlejte cestoviny a odložte na stranu.
- Zahrejte olivový olej v panvici na strednej teplote. Pridajte nasekaný cesnak a sušené čili korenie a orestujte približne 1 minútu, kým cesnak nezíska zlatohnedú farbu a neuvoní vôňu.
- Do panvice pridajte nasekané paradajky a premiešajte. Nechajte omáčku variť približne 10-15 minút, kým sa trochu nezhustí.
- Ochutnajte omáčku soľou a korením, podľa potreby pridajte.
- Pridajte varené cestoviny do omáčky a dobre premiešajte, aby boli cestoviny rovnomerne obalené omáčkou.
- Podávajte Penne all’arrabbiata horúce, ozdobené čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!
Dúfam, že bude chutiť!