Zapekané penne so zeleninou a parmezánom

Tu je recept na zapekané penne so zeleninou a parmezánom v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 250 gramov penne cestovín
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 paprika (červená, žltá alebo zelená), nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 cuketa, nakrájaná na plátky
  • 1 mrkva, nakrájaná na plátky
  • 400 gramov konzervovanej paradajkovej omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného bazalku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 gramov strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého petržlenu

 

Zapekané penne so zeleninou a parmezánom

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu a varíme cestoviny podľa návodu na obale. Po uvarení ich scedíme.
  2. V panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cesnak a cibuľu. Orestujte ich do zlatista.
  3. Pridajte papriku, cuketu a mrkvu do panvice a dusíme ich asi 5 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  4. Pridajte paradajkovú omáčku, bazalku, oregano, soľ a čierne korenie. Dochutíme podľa chuti.
  5. Pridajte uvarené a scedené cestoviny do zeleninovej zmesi a dobre premiešajte.
  6. Zmes preložte do pekáča a posypte parmezánom.
  7. Pekáč dajte do vyhriatej rúry na 180 stupňov C a pečieme asi 15-20 minút, kým sa syr na povrchu neroztopí a získame zlatistú farbu.
  8. Pred servírovaním posypte čerstvým petržlenom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *