Tu je recept na zapekané penne so zeleninou a parmezánom v slovenskom jazyku:
Suroviny:
- 250 gramov penne cestovín
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
- 1 paprika (červená, žltá alebo zelená), nakrájaná na tenké prúžky
- 1 cuketa, nakrájaná na plátky
- 1 mrkva, nakrájaná na plátky
- 400 gramov konzervovanej paradajkovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného bazalku
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 100 gramov strúhaného parmezánu
- 2 lyžice nasekaného čerstvého petržlenu
Zapekané penne so zeleninou a parmezánom
Postup:
- V hrnci osolte vodu a varíme cestoviny podľa návodu na obale. Po uvarení ich scedíme.
- V panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cesnak a cibuľu. Orestujte ich do zlatista.
- Pridajte papriku, cuketu a mrkvu do panvice a dusíme ich asi 5 minút, kým sa zelenina zmäkne.
- Pridajte paradajkovú omáčku, bazalku, oregano, soľ a čierne korenie. Dochutíme podľa chuti.
- Pridajte uvarené a scedené cestoviny do zeleninovej zmesi a dobre premiešajte.
- Zmes preložte do pekáča a posypte parmezánom.
- Pekáč dajte do vyhriatej rúry na 180 stupňov C a pečieme asi 15-20 minút, kým sa syr na povrchu neroztopí a získame zlatistú farbu.
- Pred servírovaním posypte čerstvým petržlenom.
Dobrú chuť!