Zapekané cestoviny s hríbikmi a bazalkou

Tu je recept na zapekané cestoviny s hríbikmi a bazalkou:

Suroviny:

  • 300 g cestovín (napr. penne alebo fusilli)
  • 200 g čerstvých hríbov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 1 šálka mlieka
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica múky
  • 1 balenie sušeného oregana
  • 1 hrnček strúhaného syra (napr. parmazán alebo ementál)
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • čerstvé bazalkové lístky na ozdobu

 

Zapekané cestoviny s hríbikmi a bazalkou

Postup:

  1. Najprv si pripravte vodu v hrnci a uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Po uvarení ich scedíme a odložíme na stranu.
  2. Počas varu cestovín si na rozpálenej panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nasekanú cibuľu a cesnak, kým sa nezačnú zlatisto sfarbovať.
  3. Pridáme narezané hríby a orestujeme ich spolu so cibuľou a cesnakom až do zmäknutia.
  4. Teraz pridáme múku a za stáleho miešania dusíme pár minút, aby múka získala jemnú zlatistú farbu.
  5. Pomaly pridáme smotanu na varenie a mlieko, postupne miešajte, aby sa vytvorila hladká omáčka. Pridajte sušený oregano a za stáleho miešania nechajte zmes hustnúť.
  6. Omáčku dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Do omáčky pridajte varené cestoviny a dôkladne ich premiešajte, aby boli pokryté omáčkou.
  8. Zmes prenesieme do zapekacej formy a rovnomerne rozložíme strúhaný syr po vrchu.
  9. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20-25 minút, kým sa syr na vrchu zľahka nesfári a cestoviny sa dobre zapekú.
  10. Nakoniec ozdobíme jedlo čerstvými bazalkovými lístkami a podávame ešte horúce.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *