Chápem, že hľadáte recept na jedlo s názvom “Pennoni giganti s opečenými šampiňónmi, slaninou a nivou”. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 400 g pennoni giganti (veľké trubičky cestovín)
- 200 g šampiňónov
- 150 g slaniny
- 100 g nivy (syra)
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
Pennoni giganti s opečenými šampiňónmi slaninkou a nivovou
Postup:
- Na panvici nalejte trochu olivového oleja a zohrejte na strednom ohni.
- Šampiňóny očistite a nakrájajte na tenké plátky. Slaninu nakrájajte na malé kúsky.
- Pridajte na panvicu nakrájanú slaninu a opečte ju, až kým nie je chrumkavá. Potom pridajte na panvicu nakrájané šampiňóny a pokračujte v opekaní, až budú zlatavo-hnedé.
- Medzitým uvaríte pennoni giganti vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale, kým nebudú “al dente”. Potom ich sceďte a nechajte bokom.
- Pridajte na panvicu pretlačené strúčiky cesnaku a miešajte asi jednu minútu, kým cesnak začne vydávať vôňu.
- Pridajte uvarené pennoni giganti do panvice so opekanými šampiňónmi a slaninou. Premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dobre prepojili.
- Pridajte nivu do zmesi a opatrne premiešajte, kým sa syr nerozpustí a nevytvorí krémovú omáčku.
- Ochutnajte zmes a pridávajte soľ a korenie podľa svojho vkusu.
- Podávajte okamžite a môžete posypať ďalším strúčikom nivy na ozdobu.
Dobrú chuť!