Pennoni giganti s opečenými šampiňónmi slaninkou a nivovou

Chápem, že hľadáte recept na jedlo s názvom “Pennoni giganti s opečenými šampiňónmi, slaninou a nivou”. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 400 g pennoni giganti (veľké trubičky cestovín)
  • 200 g šampiňónov
  • 150 g slaniny
  • 100 g nivy (syra)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Pennoni giganti s opečenými šampiňónmi slaninkou a nivovou

Postup:

  1. Na panvici nalejte trochu olivového oleja a zohrejte na strednom ohni.
  2. Šampiňóny očistite a nakrájajte na tenké plátky. Slaninu nakrájajte na malé kúsky.
  3. Pridajte na panvicu nakrájanú slaninu a opečte ju, až kým nie je chrumkavá. Potom pridajte na panvicu nakrájané šampiňóny a pokračujte v opekaní, až budú zlatavo-hnedé.
  4. Medzitým uvaríte pennoni giganti vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale, kým nebudú “al dente”. Potom ich sceďte a nechajte bokom.
  5. Pridajte na panvicu pretlačené strúčiky cesnaku a miešajte asi jednu minútu, kým cesnak začne vydávať vôňu.
  6. Pridajte uvarené pennoni giganti do panvice so opekanými šampiňónmi a slaninou. Premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dobre prepojili.
  7. Pridajte nivu do zmesi a opatrne premiešajte, kým sa syr nerozpustí a nevytvorí krémovú omáčku.
  8. Ochutnajte zmes a pridávajte soľ a korenie podľa svojho vkusu.
  9. Podávajte okamžite a môžete posypať ďalším strúčikom nivy na ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *