Cestoviny quattro formaggi

Určite! Tu je jednoduchý recept na cestoviny quattro formaggi v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 400 g cestovín (napríklad penne alebo farfalle)
  • 100 g gorgonzoly
  • 100 g parmazánu
  • 100 g pecorina
  • 100 g mozzarelly
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý petržlen na ozdobu (voliteľne)

 

Cestoviny quattro formaggi

Postup:

  1. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte, ale zachovajte pár lyžíc vody z varenia.
  2. V hrnci na stredne silnom ohni rozohrejte smotanu na varenie. Pridajte gorgonzolu, parmazán, pecorino a mozzarellu. Pomaly miešajte, kým sa všetky sýry neroztopia a nevytvoria hladkú omáčku. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z varenia cestovín.
  3. Pridajte uvařené cestoviny do hrnca s omáčkou a dobre premiešajte, aby bol každý kúsok cestovín pokrytý omáčkou. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
  4. Cestoviny quattro formaggi prenesieme do misiek a ozdobíme čerstvým nasekaným petržlenom.
  5. Podávame okamžite, kým sú cestoviny ešte horúce a sýry roztopené.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *