Cestoviny quattro formaggi

Určite! Tu je jednoduchý recept na cestoviny quattro formaggi v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 400 g cestovín (napríklad penne alebo farfalle)
  • 100 g gorgonzoly
  • 100 g parmazánu
  • 100 g pecorina
  • 100 g mozzarelly
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý petržlen na ozdobu (voliteľne)

 

Cestoviny quattro formaggi

Postup:

  1. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte, ale zachovajte pár lyžíc vody z varenia.
  2. V hrnci na stredne silnom ohni rozohrejte smotanu na varenie. Pridajte gorgonzolu, parmazán, pecorino a mozzarellu. Pomaly miešajte, kým sa všetky sýry neroztopia a nevytvoria hladkú omáčku. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z varenia cestovín.
  3. Pridajte uvařené cestoviny do hrnca s omáčkou a dobre premiešajte, aby bol každý kúsok cestovín pokrytý omáčkou. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
  4. Cestoviny quattro formaggi prenesieme do misiek a ozdobíme čerstvým nasekaným petržlenom.
  5. Podávame okamžite, kým sú cestoviny ešte horúce a sýry roztopené.

Dobrú chuť!

 

2)

Cestoviny quattro formaggi sú lahodným jedlom, ktoré poteší milovníkov syrov. Toto jedlo je rýchle na prípravu a ideálne na večeru či obed. Tu je jednoduchý recept, ako si ich pripraviť doma.

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. penne alebo tagliatelle)
  • 100 g syra gorgonzola
  • 100 g syra parmezán
  • 100 g syra mozzarela
  • 100 g syra pecorino
  • 250 ml smotany na varenie
  • 2 strúčiky cesnaku (drobne nakrájané)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať na ozdobenie (nepovinné)

Postup:

  1. Uvarenie cestovín: V hrnci priveďte k varu osolenú vodu. Pridajte cestoviny a varte podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom ich sceďte a odložte.

  2. Príprava syrovej omáčky: Na panvici na strednom ohni zahrejte olivový olej. Pridajte nakrájaný cesnak a restujte ho, kým nezmäkne (asi 1 minútu).

  3. Pridanie syrov: Znížte teplo a do panvice pridajte syry gorgonzola, parmezán, mozzarellu a pecorino. Miešajte, kým sa syry nezačnú rozpúšťať.

  4. Pridanie smotany: Postupne prilievajte smotanu na varenie, pričom stále miešate, až kým sa omáčka stane hladkou a krémovou. Podľa chuti osolte a okoreňte čiernym korením.

  5. Spojenie: Do panvice s omáčkou pridajte uvarené cestoviny. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny obalili v syrovej omáčke.

  6. Podávanie: Podávajte ihneď, ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou, ak používate. Môžete posypať aj trochou nastrúhaného parmezánu navrch.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *